logo
RECEPT

Toetjes van de barbecue: gevulde banaan met chocola en noten (+ WIN 3x kadobon Lidl twv €20,-!)

Toetjes van de barbecue: gevulde banaan met chocola en noten

Woon jij ook in de stad? Dan is je stoomcabine (lees: huis) op dit moment vast ook niet je favoriete toevluchtsoord. Dat is te zien, want de stadsparken liggen vol met gelijkgestemden die flink uit liggen te puffen. En dat bedoel ik op een goede manier. Niets leuker dan een barbecuefeestje, waarbij de flessen wijn en borrelhappen niet aan zijn te slepen! Of je nu veel vlees eet of niet; barbecuen is altijd een goed idee. Wist je dat je ook heel goed dessert kunt maken op een barbecue? Kom maar op met die rooftop barbecue fissa’s!

-> Scroll naar beneden voor de winactie!

Toetjes van de barbecue: gevulde banaan met chocola en noten

In het leven moet je zelf de slingers ophangen, en hoe kan dat beter dan van je avondeten één grote toetjesparade te maken? Voor deze toetjesparade scoorden wij alle ingrediënten bij Lidl. Voor nog geen €20,- heb je zo een hele tafel vol lekkernijen, genoeg voor je 6-8 vrienden en jezelf. Je kunt het zo gek maken als je maar wilt. Verras je gezelschap met een overheerlijke smaaksensatie, ook wel gevulde banaan genoemd. Dat is smeuïge banaan met gesmolten chocola en nootjes, of rozijnen, of een scheut rum, of wat jij dan ook als topping wil gebruiken. Of prik wat aardbeien en marshmallows op een stokje en laat iedereen z’n eigen stokje roosteren in de vlammen. Pas overigens op voor de groene kroontjes van de aardbeien, die willen nog weleens in de fik vliegen. En anders kun je ook nog altijd voor een watermeloen (al dan niet opgepimpt met een scheut wodka) gaan.

Toetjes van de barbecue: gevulde banaan met chocola en noten

Bereidingswijze gevulde banaan

Opereer de bananen met een aardappelschilmesje door ze in het midden open te snijden.

Maak met je handen de opening wijd genoeg, zodat alle toppings erin kunnen verdwijnen.

Prop als eerste de chocolade erin. Ik koos voor een pure variant, maar je kunt hierin eindeloos variëren.

Vul daarna de bananen met de overige ingrediënten. Speel hiermee. Een extra scheut rum behoort ook tot de opties.

Pak de bananen in met aluminiumfolie en leg ze 15 minuten op de barbecue. Let op! Het is niet nodig om de bananen op een nog steeds fikkende barbecue te leggen. Nasmeulende kolen of briketten zijn perfect.

Eet direct, door de vulling uit de bananenschil te scheppen.

Enjoy!


WIN: 3x €20,- shoptegoed bij Lidl!

Wil jij ook zo’n briljante toetjesparade op tafel toveren? Dat kan – gratis! Foodness geeft namelijk 3 kadobonnen van €20,- weg, die je bij Lidl kunt besteden. Winnen? Dit moet je doen:

Optie 1. Reageer op dit artikel en laat weten met wie jij gaat bbq’en óf wat je gaat maken

Optie 2. Reageer op de post op Instagram en laat weten met wie jij gaat bbq’en óf wat je gaat maken

Optie 3. Reageer op de post op Facebook en laat weten met wie jij gaat bbq’en óf wat je gaat maken

Uit alle reacties trekken we in totaal 3 winnaars, die we op 18 juli bekend maken. Als je dubbel zoveel kans wilt maken kun je dus ook zowel op via mijn blog als via Instagram meedoen!

Toetjes van de barbecue: gevulde banaan met chocola en noten

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jani says: 3rd jul 17 8:00 am

    Hoi Marloes!

    Lekker zeg, ben dol op toetjes 😉 :).
    Die bon kan ik ook wel gebruiken!

    Jouw banaanrecept heeft me geinspireerd voor een variant hierop: met mini-marshmellows en chocolade-drops en verkruimelde kaneelbiscuit. Of een banana split met gegrilde banaan. Of een met hartige variant met ricotta.

    Ik zou ze allemaal willen proberen als grand dessert!

    Lieve groet,
    Jani

    • Redactie says: 3rd jul 17 8:00 am

      Hi Jani,

      wat leuk om te lezen! Ik krijg er spontaan trek van. Jammer dat het barbecue weer nu even op zich laat wachten :-p

      Groetjes en een fijne avond,

      Marloes