logo
180215103200R198image.jpg
INGREDIËNTEN

De zomer laat nog even op zich wachten. Het voordeel hiervan is dat jij een goed excuus hebt om van een lekker warm soepje te genieten. Deze veganistische tomaten-paprikasoep zal je zeker opwarmen. Veganistisch eten wordt steeds populairder. Het kan moeilijk zijn om voor reguliere voedingsmiddelen plantaardige vervangers te vinden. Soep is gelukkig makkelijk om zelf te maken. Zo weet je ook precies wat er in zit. Robin is een sportieve meid die laat zien dat een sportieve leefstijl prima samen kan met een veganistisch eetpatroon. Om dat te bewijzen deelt ze deze smaakvolle soep met ons.

 

Verwarm de oven voor op 175 gram Celsius.

 

Besprenkel wat olijfolie over een bakplaat.

 

Verspreid de maïskorrels met de gewassen tomaatjes over de bakplaat. Let op: je gebruikt hiervoor geen maïs uit blik, maar maïs die rechtstreeks van de kolf komt en die dus nog rauw is. Schraap/snijd de korrels met een scherp mes van de 3/4 maïskolven af!

 

Meng dit op de bakplaat, zodat alles bedekt is met olijfolie en breng het op smaak met zout en peper.

 

Rooster de tomaatjes en maïs een halfuurtje in de oven. Schep halverwege even om.

 

Verwarm wat olijfolie in een grote pan op het fornuis.

 

Bak hierin de ui ongeveer 4-6 minuten glazig en voeg de paprika hieraan toe.

 

Voeg nu de bouillon en de kruiden toe, breng dit aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat de bouillon sudderen.

 

Voeg de maïs en tomaatjes toe, wanneer deze geroosterd zijn. Houd eventueel wat maïs apart voor de garnering.

 

Mix de soep glad in de blender of met een staafmixer.

 

Breng het weer aan de kook en laat het nog 20 minuten sudderen.

 

Garneer met wat maïskorrels en geniet!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties