logo
RECEPT

Toren van bietjes, appel en mozzarella

121214143639bietimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de dressing

Presentatie is alles. Ik heb het al vaker gezegd, maar herhaal het graag nog een keer. Presentatie is alles! Natuurlijk moet eten ook absoluut ergens naar smaken, maar mensen eten nu eenmaal voor een heel groot deel met hun ogen (en hun neus)! Een simpele salade van bietjes, appel en mozzarella wordt ineens een kadootjes als je er torentjes van bouwt. 

 

Tip: ook erg leuk als voorgerechtje bij een kerstdiner! Dit recept is voor twee (voorgerecht) porties.

Steek met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snijd de appel horizontaal in 4 of 6 plakken. Als je geen appelboor hebt, zoals ik, kun je de appel het beste horizontaal in plakken snijden en daar vervolgens met een aardappelschilmesje een rondje klokhuis vanuit het midden tussenuit priegelen. Werkt ook prima. 

 

Snijd de mozzarella in 4 plakken. Snijd ook de biet in 4 plakken.

 

Stapelen maar! Begin met een laagje appel, biet en mozzarella. Daarop wederom appel, biet, mozzarella. Deksel van appel erop en klaar!

 

Maak een simpele vinaigrette van de wijnazijn en de olijfolie. Breng de dressing indien gewenst op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing door de spinazie en sprenkel over de torentjes. 

 

Serveer de torentjes samen met de spinaziesalade en de walnoten.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties