logo
RECEPT

Tortellinisalade met avocado-pesto dressing

190815110520R273Image.jpg
INGREDI√čNTEN
Voor de dressing

Je hebt vast wel eens mijn pesto gemaakt volgens het klassieke recept (jeweetwel, pesto genovese), of onze speciale walnoot-boerenkoolpesto. Vandaag geven we een andere draai aan die pesto: we doen er een avocado doorheen. Hierdoor wordt de presto lekker romig en krijgt hij een onbeschrijfelijk lekkere smaak!

 

Voor deze pesto salade van Port and Fin (het recept is voor 6 personen) geeft juist die combinatie de perfecte dressing bij dit recept.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zodra ze beginnen te geuren zijn ze klaar. Let goed op dat je ze niet laat verbranden, er zit een klein verschil tussen geroosterd en verbrand!

 

Doe de ingrediënten voor de pesto in de blender of een bakje voor de staafmixer. Pulseer of pureer tot het een gladde substantie is. Doe de olijfolie er beetje voor beetje bij, tot het de gewenste dikte heeft. De pesto moet romig maar ook vloeibaar zijn omdat het een dressing voor de pasta is.

 

Kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.

 

Doe de pesto erbij en schep om zodat de pasta gelijkmatig is bedekt met de pesto.

 

Schep de artisjokharten, zongedroogde tomaten en mozzarella erdoor.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties