logo
RECEPT

Vega couscous salade met gegrilde courgette en geitenkaas

061115172428leoimage.png
INGREDI√čNTEN

Het is de bedoeling dat ik zo ongeveer 1x per maand een receptje van Leonie plaats op Foodness, maar omdat we zo druk zijn met onze Foodporn video’s schiet dat er vaak bij in. Shame on me! Om mijn leven te beteren zocht ik daarom meteen een recept op Gewoonwateenstudentjesavondseet, zodat je dit weekend niet om inspiratie verlegen zit. Ik moest een pagina of 6 scrollen voor ik iets tegenkwam wat ook maar énigszins gezond was, maar deze vega berg couscous met gegrilde groenten en geitenkaas komt door de ballotage. Watertanden!

Was de courgette en aubergine en snijd ze in plakken van een centimeter dik. Grill in een grillpan (ik gebruik altijd een tosti-ijzer, dat werkt ook prima) tot ze gaar zijn en mooie streepjes hebben.

 

Laat de couscous wellen in heet water. Tip: Als je bouillon gebruikt in plaats van gewoon heet water krijgt je couscous meer smaak!

 

Verwarm de geitenkaas indien gewenst kort in de oven, zodat-ie lekker zacht wordt.

 

Verdeel de rucola over een bord en verdeel daar de couscous over.

 

Vervolgens komen de gegrilde groenten en de geitenkaas.

 

Maak af met de stukjes dadel en hazelnoten, en sprenkel er wat balsamico azijn of balsamico siroop over.

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties