logo
RECEPT

Vega wraps van sla, vol gezonde groenten en tempeh

030414183016wrapimage.jpg
INGREDIËNTEN

Tortilla’s komen in alle soorten, maten, geuren en kleuren, maar er is er maar één zo gezond als deze. In dit recept maak je namelijk wraps met een blad sla. Scheelt weer een boel snelle koolhydraten (veel tortilla’s worden namelijk gemaakt van geraffineerd tarwebloem) en levert juist extra vitaminen op. Oh, en het past binnen de suikerdetox die ik nu aan het doen ben!

 

Gebruik een slasoort die stevig is, zodat je goed kunt rollen. IJsbergsla is niet zo geschikt, want dat breekt bij mij altijd doormidden. Ik probeerde lollo rosso te gebruiken, maar dat krult behoorlijk – botersla is waarschijnlijk een beter idee. Als je ook nog een slasoort kiest die een mooie kleur heeft krijg je overigens wel gezonde carotenoïden binnen, die niet alleen de sla zijn kleur geven, maar ook je wraps een vrolijk uiterlijk geven en die bovendien heel goed voor je zijn. Hetzelfde geldt overigens voor groenten: hoe kleurrijker je bord, hoe meer verschillende gezonde stoffen er in je maaltijd zitten!

 

De hoeveelheden in dit recept zijn voor voor 6 wraps: een hoofdgerecht 2 personen, of een lunch voor 3 personen.

Snijd de tempeh in dunne reepjes. Bestrijk de tempeh met paprikapoeder, de gember en de sojasaus. Laat de smaken minimaal 10 minuten intrekken.

 

Was de sla en laat goed uitlekken. Was de paprika. Snijd de paprika in dunne reepjes.

 

Maak de dipsaus vast, door alle ingrediënten voor de dip door elkaar te mengen.

 

Bak de reepjes tempeh in een theelepel kokosolie of olijfolie in de koekenpan. Bak 10-15 minuten, tot de reepjes knapperig zijn. Meng de tempeh met reepjes paprika en geraspte wortel en eventueel de overgebleven marinade van de tempeh. 

 

Vul de slabladeren een voor een met de vulling, door ze uit te spreiden en 1/6 van de vulling in het midden te leggen. Vouw ze voorzichtig dicht door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en het slablad vervolgens verticaal op te rollen. Zet indien nodig vast met een satéprikker.

 

Serveer de wraps met de dipsaus. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties