logo
Vegan bietenburger met hummus en linzensalade
INGREDIËNTEN
Voor de burgers
Voor de linzensalade

Hamburgers? Yes please! Maar die hoeven natuurlijk niet van dierlijke producten gemaakt te zijn. Burgers kun je namelijk net zo goed van groenten, bonen en andere peulvruchten maken. Of… van bietjes! Ik gebruik steeds vaker rode bietjes voor mijn burgers, omdat het lekker en gezond is én omdat je er van die lekker gekleurde burgers van krijgt.

Om ervoor te zorgen dat je burgers goed stevig van structuur worden vermeng je de bietenpuree met havermeel (dat is fijn gemalen havermout). Is je beslag te nat? Voeg dan wat meer havermeel toe. Is het te droog? Meng er dan wat meer bietjes door! Kort bakken in de koekenpan, et voila.

Vegan bietenburger met hummus en linzensalade

Bereidingswijze bietenburger

Snijd de bietjes in stukjes.

Meng in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, havermout, het citroensap en de zout & peper tot een grove massa. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken!

Kneed 2 – 3 burgers van de bietenpasta.

Verhit een theelepeltje roomboter of kokosolie in een koekenpan met anti-aanbakaanlag. Bak de burgertjes een minuut of 5, zodat ze een licht krokant korstje krijgen. Keer halverwege de baktijd om.

Maak intussen de linzensalade.

Meng de olijfolie met het citroensap en eventueel een eetlepel pesto.

Meng de linzen met de rozijnen en de dressing, en garneer met verse basilicum.

Verdeel de linzensalade over twee borden.

Bouw de burger! Als je ‘m met brood maakt, rooster de boterhammen dan eerst even. 

Leg de burger (al dan niet tussen twee boterhammen) op de linzensalade.

Garneer met een hele grote klodder pikante hummus en verse basilicum.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties