logo
231014104656R162Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de topping

Het klinkt misschien een beetje raar, bonen in muffins. Maar geloof ons, peulvruchten zijn een prima en heel gezond alternatief in het reguliere beslag van veel zoete snacks. Bij deze blondies (witte brownies) kwam dat potje witte bonen in de kast al goed van pas en van deze cookie dough balletjes zou je nooit verwachten dat ze van kikkererwten zijn gemaakt.

 

Myriam van Healthy Vega maakte heel creatief glutenvrije chocolade muffins, waar geen dierlijk product aan te pas komt. Het geheime ingrediënt: zwarte bonen. Maak je geen zorgen, daar proef je na de bereiding niks meer van. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Maal het lijnzaad met 6 eetlepels water in de keukenmachine fijn, zet even apart.

 

Was de bonen.

 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (op de ingrediënten voor de topping na) en zet aan tot het een glad geheel is. Zorg dat je echt een aantal minuten blijft pulseren, om ervoor te zorgen dat de bonen ook goed vermalen zijn. Een staafmixer werkt overigens ook prima, als je geen keukenmachine hebt!

 

Schep het beslag in de muffin vormpjes.

 

Besprenkel het beslag met je topping (de walnoten of fijngehakte chocolade, indien gewenst).

 

Bak je muffins circa 20-30 minuten in de oven.

 

Probeer het lekker uit en geniet!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties