logo
RECEPT

Veganistische bonenburgers met porcini & havermout

Veganistische bonenburgers met porcini & havermout
INGREDIËNTEN

Porcini is een type paddenstoel (eekhoorntjesbrood in het Nederlands) die je vaak vindt in de gedroogde variant, en hij bárst van de smaak. Ik laat porcini altijd een half uurtje weken in warm water, dan kun je het goed mengen met het ‘beslag’ voor de burgers. Tijdens mijn tweede Yoga & Food Retreat in Italië werd het beslag voor deze bonenburgers zéér professioneel gemaakt door Leonie, Nga-Sze en Netteke, waarna ze werden afgebakken op de barbecue door pyromaan Patty. ZO. LEKKER.

Veganistische bonenburgers met porcini & havermout

Dit recept is voor een flinke hoeveelheid burgers (16 stuks), die je ook kunt invriezen voor je ze bakt. Dan kun je er later opnieuw van genieten! Als je er liever minder maakt kun je de hoeveelheden natuurlijk ook halveren. Als je wil variëren kun je de 800 gram kikkererwten (deels) vervangen door andere peulvruchten: linzen, witte bonen, veldertjes…

Veganistische bonenburgers met porcini & havermout

Bereidingswijze veganistische bonenburgers

(voor 16 burgers)

Laat de porcini weken in warm water.

Houd 150 gram havermout apart; hier wentel je de burgers straks in voor een lekker krokant korstje.

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine.

Kneed hamburgers van het deeg.

Wentel de hamburgers door wat extra havermout, dat je in een diep bord stort.

Bak de hamburgers in 8-10 minuten gaar in een koekenpan of op de barbecue, in een drupje olijfolie. (Halverwege keren!)

Eet smakelijk!

PS: groetjes uit Italië :)

Wil je ook mee op Yoga & Food Retreat in Italië? Volgend jaar gaan we opnieuw twee weken in augustus – kijk hier voor meer informatie! Je kunt alvast een plekje reserveren (door een mailtje te sturen naar claartje@foodness.nl), want op = op!

Veganistische bonenburgers met porcini & havermout

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties