logo
280314163950pilavimage.jpg
INGREDIËNTEN

Pilav is een gerecht waarbij je een bepaalde graansoort, zoals rijst, aanbakt in (olijf)olie en vervolgens gaar smoort in bouillon. Het is dan ook familie van risotto en komt vooral voor in de keuken van het Midden-Oosten. Voor deze variant gebruik je alleen geen rijst, maar quinoa.

 

Ik gebruikte eerst pinda’s voor een krokante bite, zoals op de foto te zien is, maar wil jullie aanraden om cashewnoten te gebruiken. Die zijn net iets romiger, wat nog beter past bij de pilav. Dit is een hoofdgerecht voor twee personen.

Verwarm een eetlepel kokosolie (of olijfolie) in een koekenpan. Voeg de rode ui toe en bak deze 2 minuten aan. Voeg de geraspte wortel toe en bak die 1 minuut mee. Voeg dan de ongekookte quinoa toe en roer goed door. 

 

Voeg langzaam de witte wijn toe, roer tot die volledig verdampt is. Voeg dan de groentebouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 12-15 minuten koken, tot de quinoa al het vocht heeft geabsorbeerd. Haal van het vuur, roer door met een vork zodat het mengsel luchtig wordt en laat dan 15 minuten staan met een deksel erop.

 

Voeg de door de midden gesneden cherrytomaatjes toe, samen met de in blokjes gesneden komkommer, cashewnoten, fijngesneden peterselie en munt. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties