logo
150914124244R142Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de aubergine
Voor de pastasaus

Deze pasta is zo ontzettend lekker, dat het zelfs ons verraste – terwijl we inmiddels toch echt wel wat gewend zijn. Zelf verse pastasaus maken is natuurljik al een heel goed idee, maar daar krokante aubergine bij serveren? Dat is briljant.

 

De credits gaan overigens niet naar ons hoor, maar naar Vodka and Biscuits. Om het recept glutenvrij te maken, vervang je broodkruimels voor glutenvrije broodkruimels. Je kunt de pruimtomaten ook vervangen door cherrytomaatjes, deze zorgen voor een frissere twist.

De aubergine

Leg de plakken aubergine op een bakplaat. Strooi op beide kanten een flinke snuf zout en laat voor 30 minuten liggen.

 

Spoel na 30 minuten goed af (al het zout moet weg zijn!) en dep goed droog. Zorg ervoor dat alle plakken daadwerkelijk droog zijn, anders gaat de boel straks ernstig spetteren.

 

Doe olie in een pan en verhit op middelhoog vuur. Zorg dat je genoeg olie in de pan doet, zodat de bodem van de pan bedekt is.

 

Kluts de eieren in een kom. Giet het broodkruim ernaast op een bord. Als je iets minder gezond wilt eten, kun je een beetje geraspte Parmezaanse kaas door het broomkruim doen. Breng het broodkruim op smaak met zout, peper en/of de kruiden naar keuze (bv. oregano, tijm, rozemarijn). Zodra de olie op temperatuur is, haal je de aubergine door het geklopte ei en daarna door het broodkruim.

 

Bak ze direct aan beide kanten 2 minuten in de koekenpan. Leg daarna op een plaat of bord bedekt met keukenpapier, zodat het vet eruit gezogen wordt.

 

Snijd ze in stukjes wanneer ze allemaal gebakken zijn.

 

 

De saus

De saus maken we terwijl de plakjes aubergine uit liggen te lekken.

 

Doe een scheutje (olijf- of koolzaad)olie in een hoge koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Kerf in alle tomaten een kruisje (dan bak je ze makkelijker tot moes) en bak deze 25 minuten, totdat ze helemaal zacht zijn. Om het proces te versnellen kun je een deksel op de pan doen.

 

Verhit in de tussentijd in een sauspan of andere koekenpan de olijfolie met de chilivlokken, knoflook en kruiden. Bak totdat de knoflook bruin wordt en zet het vuur zacht. Doe de gebakken tomaten in een zeef en zeef ze boven de sauspan. Je kunt het zeven ook overslaan, maar hierdoor krijg je wel een mooie gladde saus. Doe de in blokjes gesneden tomaten er ook bij en laat een paar minuten samen koken.

 

 

Voor de pasta

Kook de pasta in een pan water met een klein beetje zout. Tip: probeer eens speltpasta! Kook de pasta al dente en zorg ervoor dat je tijdens het afgieten een klein beetje water opvangt voor het geval je de pastasaus wilt verdunnen.

 

Schep de pasta door de saus en doe daar als laatst de aubergine door zodat die knapperig blijft.

 

Bon appétit!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties