logo
RECEPT

Winters toetje: panna cotta met karamelsaus en bastogne crumble

schermafbeelding-2016-12-13-om-13-49-35
INGREDIËNTEN
Voor de karamel
Voor de crumble

Soms wil je het avondeten het liefst overslaan om maar gelijk aan het toetje te kunnen beginnen. Toetjes zijn namelijk simpelweg geweldig. De meiden van Three girls one kitchen maakten deze panna cotta met karamelsaus en bastogne crumble. Met kaneel en sinaasappel, dus een heerlijke combi.

schermafbeelding-2016-12-13-om-16-41-56

Bereidingswijze panna cotta met karamelsaus en bastogne crumble

Maak eerst de panna cotta. Let op: doe dit een paar uur (minimaal 4 uur) van tevoren!

Schenk de slagroom in een steelpan en breng het tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open en voeg het merg toe aan de room.

Rasp een een sinaasappel en voeg het sinaasappelrasp toe aan de room. Doe ook het vanillestokje, de kaneelstokjes en de gemalen kaneel in de room. Laat de smaken op een laag vuurtje in elkaar trekken.

Voeg nu suiker toe aan de vanilleroom en roer goed door, totdat alle suiker is opgelost. Laat de gelatine ondertussen ongeveer 5 minuten in koud water weken, totdat de blaadjes zacht zijn.

Verwijder het vanillestokje en de kaneelstokjes uit de vanilleroom.

Roer de geweekte gelatineblaadjes los in een bakje met een klein beetje heet water, zodat de blaadjes volledig oplossen. Voeg het gelatinemengsel direct aan het room-mengsel toe. Voeg ook de yoghurt toe.

Verdeel de yoghurt-vanilleroom over een paar glaasjes en laat even afkoelen. Zet deze vervolgens in de koelkast. Haal na ongeveer 4 uur de panna cotta’s uit de koelkast en serveer ze met karamelsaus en bastognecrumble.

 

Maak vervolgens de karamelsaus.

Doe 100 gram suiker en 3 eetlepels water in een steelpannetje. Zorg dat alle suiker bedekt is met water en zet het op een laag vuurtje. Laat de pan gewoon op het vuur staan en roer nog niet – wacht totdat de massa lichtbruin begint te worden.

Roer de karamel wanneer de massa lichtbruin wordt, na ongeveer. Blijf roeren totdat de karamel donkerder wordt en haal dan gelijk de pan van het vuur. Als de pan te lang blijft staan brandt de karamel namelijk aan!

Voeg 200 ml slagroom toe aan de karamel en blijf goed roeren. Voeg tot slot een snufje zout toe aan de karamel.

Giet de karamelsaus over de panna cotta heen.

 

Maak tot slot de bastognecrumble.

Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of sla ze plat.

Strooi de bastognecrumble over de panna cotta.

Genieten maar!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Liesbeth says: 15th jan 17 10:00 am

    Hoi, ik wil dit gaan maken maar voor hoeveel personen is dit (de ingrediënten)?

    • Claartje says: 15th jan 17 10:00 am

      Hi Liesbeth, dit recept is voor 2 porties / 2 personen! Bak ze 🙂
      Groetjes Claartje