logo
Zelf houmous maken van kikkererwten en tahin
INGREDIËNTEN

Lange tijd dacht ik dat het tussen mijn oren zat, maar na een paar steekproeven blijkt dat mijn gevoel klopte: ik krijg last van mijn buik van kant-en-klare houmous. Geen onverdraaglijke pijnen, geen dramatische steken, maar een toch een ietwat oncomfortabel opgeblazen gevoel. De oplossing? Zelf houmous maken! Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar van zelfgemaakte houmous kan ik bergen en bergen eten. Zonder buikpijn.

Tip: giet een laagje olijfolie over de houmous voor je het in de koelkast zet en sluit het luchtdicht af. Dit ‘isoleert’ de houmous van lucht en licht en zorgt er samen met het citroensap in het recept (een natuurlijk conserveringsmiddel) voor dat je de houmous zeker een week kunt bewaren! (Thanks @lauravandervange en @aylarebel voor jullie tips op Instagram!)

Zelf houmous maken van kikkererwten en tahin

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en pers de knoflook uit.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Deze stap is wel aan te raden, omdat het roosteren de smaak van de sesamzaadjes versterkt.

Vermaal alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer. Vermaal tot je een grove pasta hebt.

Breng de houmous op smaak met zout, peper en eventueel een snuf cayennepeper.

Eet met rauwkost, op brood of als dip tijdens de borrel.

Zelf houmous maken van kikkererwten en tahin

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties