logo
070115104922Kruidenmix04GehaktImage.jpg
INGREDIËNTEN

We blijven erbij dat een zelfgemaakte kruidenmix beter is dan een zakje kant-en-klare kruiden dat je in de winkel koopt. Het voordeel daarvan is dat je zelf kunt bepalen welke kruiden je gebruikt, en dat je toevoegingen die je liever niet binnen krijgt (heel veel zout, suiker, conserveringsmiddelen) kunt weglaten. Vandaag maken we een kruidenmix die iedere huis-tuin-en-keuken kok in de kast moet hebben staan, namelijk: gehaktkruiden. Hoewel het lijkt alsof je ontzettend veel kruiden nodig hebt, heb je als het goed is de meeste kruiden al in huis, als je eerdere kruidenmixen gemaakt hebt althans. Als je van een beetje pittig houdt, kun je extra ¼ theelepel chilipoeder toevoegen.

Je hebt voor 500 gram gehakt ongeveer 1 eetlepel van dit kruidenmengsel nodig.

Zelf maken: kruidenmix voor chili con carne

Bereidingswijze kruidenmix voor gehakt

Meng de verschillende kruiden in een schaaltje en roer goed door.

Doe de kruidenmix vervolgens in een goed afgesloten potje zodat er geen vocht bij kan komen.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties