logo
RECEPT

Zelf maken: kruidenmix voor gehakt

gehakt kruiden
INGREDIËNTEN

We blijven erbij dat een zelfgemaakte kruidenmix beter is dan een zakje kant-en-klare kruiden dat je in de winkel koopt. Het voordeel van zo’n zelfgemaakte kruidenmix voor gehakt is dat je zelf kunt bepalen welke kruiden je gebruikt, en dat je toevoegingen die je liever niet binnen krijgt (heel veel zout, suiker, conserveringsmiddelen) kunt weglaten.

Vandaag maken we een kruidenmix die iedere huis-tuin-en-keuken kok in de kast moet hebben staan, namelijk: gehaktkruiden. Hoewel het lijkt alsof je ontzettend veel kruiden nodig hebt, heb je als het goed is de meeste kruiden al in huis, als je eerdere kruidenmixen gemaakt hebt althans. Als je van een beetje pittig houdt, kun je extra ¼ theelepel chilipoeder toevoegen.

Je hebt voor 500 gram gehakt ongeveer 1 eetlepel van dit kruidenmengsel nodig.

Op zoek naar een recept met gehakt? Wat dacht je van gevulde paprika’s met gehakt? Klik op de link voor het recept!

Ingrediënten voor gehaktkruiden

  • Zout 1 theelepel
  • Nootmuskaat 2 theelepels
  • Witte peper 2 theelepels
  • Paprikapoeder 1 theelepel
  • Uienpoeder 1 theelepel
  • Gemberpoeder 1 theelepel
  • Korianderpoeder 1 theelepel
  • Knoflookpoeder 1 theelepel

Gehakt kruidenmix

Bereidingswijze kruidenmix voor gehakt

  1. Meng de verschillende kruiden in een schaaltje en roer goed door.
  2. Doe de kruidenmix vervolgens in een goed afgesloten potje zodat er geen vocht bij kan komen.

Enjoy!

Gehaktballen kruiden

Deze kruidenmix is geschikt voor gehakt in het algemeen, dus je kunt de mix ook heel goed gebruiken om gehaktballen op smaak te brengen. Voor 500 gram gehakt heb je 1 eetlepel kruidenmix nodig, hoewel ik zelf ook weleens 2 eetlepels doorheen meng. Hoe meer smaak, hoe beter!

Vorm met je handen ongeveer 12 gehaktballen van het vleesmengsel en kneed er mooie ronde balletjes van. Verhit 50 gram roomboter in een koekenpan en leg alle ballen in de pan. Bak de ballen in 15-20 minuten gaar op middelhoog vuur. Draai ze af en toe om, zodat alle kanten mooi bruin worden. Voeg eventueel nog 25 gram boter toe aan de pan, voor een lekkere jus. Eet smakelijk!


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Tonnie says: 24th mei 16 1:55 pm

    Waar vind ik de ingrediënten voor de zelfgemaakte gehaktkruiden?

    • Claartje says: 24th mei 16 1:55 pm

      Hoi Tonnie,
      De ingrediënten van alle recepten op Foodness.nl vind je rechtsbovenaan de pagina, naast de grote foto! Zie je ze nu? 🙂
      Succes!

      • Kees Netelvrees says: 24th mei 16 1:55 pm

        Naast de foto staan geen ingrediënten. Kun je ze er weer bij zetten?

        • Claartje says: 24th mei 16 1:55 pm

          Ja natuurlijk. Ik heb ze direct toegevoegd! Zie je ze nu wel?
          Groetjes Claartje