logo
RECEPT

Zelfgemaakte speltscones met clotted cream en jam

zelfgemaakte speltscones
INGREDIËNTEN
Voor de scones
Voor de clotted cream
Voor de aarbeienjam

Scones, daar kunnen we toch geen genoeg van krijgen? Die heerlijke brosse broodjes gevuld met clotted cream en jam… Yum! Ze komen voor in vrijwel elke high tea, maar zijn (lucky for us) ook gewoon lekker thuis te maken! Robin van Three girls one kitchen maakten deze gezonde speltscones. Oja en clotted cream & jam (van vers fruit en chiazaadjes) maken we ook helemaal zelf.  

Pssst… Bekijk ook mijn recept voor gezonde(re) gevulde speculaas!

zelfgemaakte speltscones

Bereidingswijze zelfgemaakte spelt scones

Maak eerst de scones:
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en smelt de boter in een pannetje.

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet het apart.

Klop in een andere kom de melk en het ei los en houd 1 eetlepel apart. Met die ene eetlepel gaan we de scones straks bestrijken.

Voeg de rest van het ei en melk bij het bloemmengsel. Kneed dit samen tot een samenhangend deeg.

Beleg je aanrecht met bakpapier en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm.

Snijd cirkels van ongeveer 6 cm uit het deeg. Leg de cirkels op een bakplaat en bestrijk dit met het overgebleven ei-melk mengsel. Bak de scones in ongeveer 12 minuten gaar.

Maak nu de clotted cream:
Klop de slagroom half stijf in een beslagkom. Voeg de mascarpone toe en meng dit goed door elkaar.

Maak de jam:
Was
en ontkroon de aardbeien. Verhit daarna de aardbeien samen met het water in een pannetje op een laag vuurtje. Wanneer de aardbeien zacht worden prak ze voorzichtig met een vork en voeg de chiazaadjes toe. Roer het geheel door en laat de jam vervolgens afkoelen.

Serveer de scones warm met de clotted cream en aardbeienjam.De jam kan ongeveer 5 dagen in de koelkast worden bewaard.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties