logo
220914112247R149Image.jpg
INGREDIËNTEN

De dagen worden weer korter en vooral kouder. Blegh! Dat vraagt om een lekker warm winters gerecht. Typisch Hollandse kost, zoals aardappelstamppot is hier helemaal voor geschikt. Deze variant van Three girls, One kitchen is een rode bietenstamppot, gemaakt van met zoete aardappel. Gezonde comfort food! Zin in een meer traditionele stamppot? Probeer dan ook eens deze broccolistamppot.

Schil de aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels vervolgens in ruim kokend water met een snufje zout gaar.
 

Was en schil de appel en biet en rasp ze vervolgens.
 

Mix met een staafmixer de olijfolie, citroensap, tomatenpuree, kaneel en paprikapoeder door elkaar. Voeg eventueel wat citroensap of zout toe.
 

Meng de geraspte appel en biet met de dressing en maak het af met wat koriander.

Giet de aardappels af, maar houd een beetje kookvocht over. Voeg het klontje boter toe en stamp de aardappels tot een smeuïge massa.

Meng vervolgens met een lepel de bieten door aardappelpuree.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties