logo
RECEPT

Zoete Cranberry Appelmoes Cake

151214115159cranberrieimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Cake ontzettend lekker zijn bij de thee, maar meestal bevat cake veel vet en geraffineerde suikers. Deze versie van Laura van Runninglau bevat gelukkig veel gezonde voedingsstoffen – als zoetmaker gebruikt ze namelijk appelpuree. Kies het liefst voor een ongezoete versie, zonder toegevoegde suiker. Komt Laura je bekend voor? Dat kan kloppen: ze is oprichter en gezicht van Runninglau, waarop ze verslag doet van haar leven. Ze rent (veel), eet (veel) en studeert ook nog een beetje. Houd deze blondine in de gaten! Ze bakt namelijk verdomd lekkere cakes, zoals je ziet.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Indien je geen ultra fijn havermout hebt liggen kun je ook met een mixer de havervlokken fijner maken.

 

Voeg de havermout, het speltmeel en het bakpoeder samen met een snufje zout.

 

Kluts de eieren goed door en roer dit door het meel heen.

 

Voeg de appelmoes toe, je zult zien dat er een glad deeg ontstaat. Voeg nu ook de cranberries, het lijnzaad, de gedroogde zonnebloempitten en wat kaneel naar smaak toe.

 

Giet het beslag in een cakevorm (-/+ 20 cm) en bestrooi eventueel de bovenkant van de cake met wat (spelt) muesli.

 

Bak de cake zo’n 30-35 minuten in de oven om hem zo smeuïg mogelijk te krijgen.

 

Serveer de cake eventueel wanneer hij nog een beetje warm is… En genieten maar!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties