logo
FOODSPIRATION

14 Signalen dat jij een ‘secret eater’ bent

110215123847secretimage.jpg

Snap je maar niet waarom je niet afvalt terwijl je juist zo gezond eet? Je snackt nooit of nauwelijks, maar toch komen er pondjes bij. Je gaat naar de sportschool en eet volgens je eigen berekeningen zelfs te weinig om je huidige gewicht te behouden. Hoe kan dat nou? Het zou natuurlijk kunnen dat je een aandoening hebt aan je schildklier of last hebt van een stofwisselingsziekte, maar dan ben je echt een uitzondering. Waarschijnlijk heeft het andere reden: je hebt gewoon niet door wanneer je gedurende de dag snackt. Je denkt automatisch: "Eén snoepje maakt geen verschil", of iets in die trant, maar ondertussen eet je er meerdere per dag (of per uur?) en dat tikt aan. Lees hier: de 13 signalen dat je een secret eater bent.

 

1. De voorraadkast is, tot je grote verbazing, altijd sneller leeg dan je had gepland.

 

2. Je vind altijd wel fladderende snoeppapiertjes en lege frisdrankblikjes en koekverpakkingen in je auto. En papieren McDonalds zakken. En chipskruimels. En plastic verpakkingen van eten, die je niet herkent.

 

 

3. Je snapt gewoon níet waar steeds die bruine vlekken in je kleding steeds vandaan komen, die verdacht veel naar Nutella ruiken.

 

4. Een leugentje om bestwil komt regelmatig voor als je mams, partner of huisgenootje je vraagt of je al hebt gegeten. Je denkt hier niet eens meer over na en bent misschien oprecht vergeten dat je van te voren al wat hebt gesnoept.

 

5. Je hebt ergens in je kamer een plek waar je chips, koekjes en/of chocolade verstopt. Waarschijnlijk achterin de sokkensla of onder je bed.

 

 

Snack gezond met deze cookie dough balletjes!

 

6. Je bent er heilig van overtuigd dat er mini-monsters in je woning bevinden die, als je ligt te slapen, een duik nemen in je koelkast nemen, deze volledig overhoop halen en bijna leeg achterlaten. Dit doen ze overigens ook met de pindakaas- en chocopastapotten. Oh, en ook de pakken hagelslag sparen ze niet.

 

7. Je neefjes/nichtjes vragen zich af waarom er, in plaats van geribbelde mesafdrukken, gladde lepelafdrukken in de pindakaas zijn afgedrukt.

 

8. De factuurlijst in je online bankierenrekening bestaat uit een hele lijst afschrijvingen van kleine bedragen bij de Albert Heijn, McDrive, koffietentjes en snackbars.

 

9. Je weet zeker dat je een bakje met zoutjes hebt gevuld, voordat je op de bank tv begon te kijken. Maar nu blijkt dat je alleen het bakje hebt gepakt. En eentje waar nog kruimelresten in zaten ook.

 

?

 

10. Als het zou kunnen zou je het liefst badderen in eten. 

 

11. Na het koken ben je altijd verbaasd hoe veel ingrediënten kunnen inslinken door het kookproces.

 

12. En over hoe spontaan je honger na het koken is verdwenen.

 

13. Als je dan klaar bent met eten ligt er nog een restje in de pan. Maar ook die is de volgende ochtend op wonderbaarlijke manier leeggeschraapt.

 

14. Je betrapt jezelf er op dat, wanneer je alleen thuis bent, je zo veel mogelijk naar binnen schranst, zodat niemand er wat van kan zeggen.

 

 

Herkenbaar? Dan ben jij waarschijnlijk een secret eater! Als je hier van af wilt komen, kun je het beste inzicht creëren in wat je precies allemaal in je mond stopt. Weeg een dag al je voeding af en schrijf alles wat je eet of drinkt op. Niet smokkelen! Ook één slokje cola schrijf je op deze dag er bij. Op deze manier leer je je eigen valkuilen kennen en kun je je voedingspatroon langzamerhand aanpassen. Lees hier wat voor type eter je bent en hoe je je levensstijl kunt veranderen.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties