logo
FOODSPIRATION

Mijn 3 favoriete avocado & toast variaties

FullSizeRender 10

Because there ain’t no party like an avocado party, presenteer ik je vandaag mijn drie favoriete variaties op de avocado toast. Naast dat dit groene monster om te ontzettend yummy is, maak je je lichaam hier ook heel blij mee. Deze vrucht reguleert namelijk onder andere de bloedsuikerspiegel, vermindert de kans op depressie, zorgt voor een mooiere huid en verlaagt de eetlust. Voel je dus niet bezwaard om van onderstaande bammetjes te snoepen. Ze passen meer dan goed in je healthy lifestyle!

Mijn 3 favoriete avocado & toast variaties

1. Feta, avocado, hennepzaad & pijnboompitten

Dit is toch wel mijn meest recente crush in avocado-land, en ik deel hem graag met jou. Rooster een zuurdesemboterham hoe jij hem lekker vindt. Prak daarna de avocado en besmeer de boterham ermee. Verkruimel een flinke dosis feta bovenop de avocado en strooi er verschillende soorten zaadjes over (deze keer heb ik voor hennepzaadjes en pijnboompitten gekozen). Knijp zachtjes in een citroen voor de frisse smaak en maak af met wat peper. Ideaal voor een dagelijkse gezonde lunch!

 

Mijn 3 favoriete avocado & toast variaties

2. Eiwitrijke after-workout lunch: met zalm en ei

Mocht je in de ochtend flink gezweet hebben in de sportschool, dan raad ik je deze variatie aan. Enorm voedzaam, waardoor je je cravings voorlopig zeker onder de duim gaat houden. Smeer eerst de geprakte avocado uit over je boterham. Hierna volgt een plakje zalm, met als laatste een medium tot hard gekookt ei. Voeg wat peper toe naar smaak. Varieer eventueel met een onderlaagje van kruidenkaas voor een extra flinke smaaksensatie. Ook goed weg te knabbelen als ontbijt na een avondje stappen.

 

Mijn 3 favoriete avocado & toast variaties

3. Fris met Hüttenkäse, rucola en paprika

Ben je toe aan een vullend gerecht dat toch licht aanvoelt, dan is dit jouw match. Begin eerst weer met de avocado. Kwak er daarna een dot Hüttenkäse op. Omdat de smaak van deze kaas niet heel sterk is, kun je hem wat oppimpen met paprika, rucola en balsamico. Snufje peper en voilà: je hebt je specialiteit bereid.

Voor nu is mijn avocado show even afgelopen. Laat me hieronder in de reacties weten wat je van de opties vond, en mocht je een eigen briljante avo & toast combinatie hebben die wij echt moeten proeven, laat dan weten. Wij kunnen niet wachten om alle varianten uit te proberen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties