logo
FITSPIRATION

30 Graden Celsius: Dé ideale temperatuur om af te vallen

040815142719temperatuurimage.jpg

Zodra het kwik stijgt, daalt je eetlust. Bij een temperatuur van zo’n 30 graden verlies je zelfs zoveel eetlust dat je tot eenvijfde minder eet dan je normaal zou doen. Dat zegt diëtiste Lynn De Merlier tenminste in het AD, naar aanleiding van een Nederlands onderzoek. Wat voor onderzoek dat is, door wie het werd uitgevoerd of wat de verdere onderzoeksvragen zijn wordt overigens nergens genoemd, dus het klinkt vooral als komkommernieuws met een pakkende titel. Dat terzijde.

 

Want het is natuurlijk wel een lekker idee: hoe warmer het wordt, hoe makkelijker je afvalt. Wel is het zo dat je ook minder energie verbruikt als het buiten warm is. Normaal moet je lichaam behoorlijk wat moeite doen om je lichaamstemperatuur (37 graden) op peil te houden, maar als de temperatuur buiten oploopt is daar natuurlijk minder energie voor nodig. Dat is ook de reden dat je eetlust van nature afneemt zodra het warmer wordt.

 

https://foodness.nl/recipe/detail/774/water_met_bosbessen_basilicum

 

Een geinige illustratie uit het onderzoek: Toen het 16 graden was aten de proefpersonen bijna de helft meer dan normaal (kritische kanttekening: er wordt nergens aangegeven wat ‘normaal’ dan is), terwijl de energiebehoefte van hun lichaam (dus wat er aan extra verbranding nodig was om hun lichaam op een gezonde lichaamstemperatuur te houden) slechts 10% steeg. 

 

Kortom; als het 30 graden is regelt je lichaam vanzelf dat er een rem zit op je hongergevoel, zodat je van nature minder eet dan je verbruikt en dus afvalt. Emigreren naar een zonnig oord dan maar?

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties