logo
FOODSPIRATION

3x recepten voor een lekkere en gezonde shake

lekkere en gezonde shake

Shakes zijn ideaal om lekker en snel voldoende fruit en groenten binnen te krijgen. Ze zijn makkelijk te bereiden en daarom ideaal om mee te nemen óf gewoon lekker als tussendoortje of ontbijt. Bij Foodness zijn we groot fan van shakes als vullend tussendoortje. Daarom delen we in deze blog 3 gezonde shake recepten die je makkelijk zelf kan maken.

Wat is een gezonde shake?

Veel shakes en smoothies uit de supermarkt bevatten fruitsuikers en zijn niet de meest gezonde keuze. Hoewel fruitsuikers natuurlijke suikers zijn, is een teveel hieraan niet gezond. Ter illustratie: 250 ml sinaasappelsap bevat gemiddeld 5 sinaasappels en bevat dus flink wat fruitsuikers. Het is daarom eigenlijk een stuk gezonder (en leuker) om zelf een gezonde shake te maken met verse ingrediënten! 

Een voedzame shake bevat voldoende fruit, groenten én eiwitten. Als basis kun je een (plantaardig) zuivelproduct gebruiken of gewoon water. Voeg hier één stuk fruit aan toe en probeer ook groenten te verwerken. Dit maakt het een hele makkelijke manier om extra groenten binnen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat de smoothie goed verzadigd, kun je er extra proteïne poeder aan toevoegen. Zo zal je minder snel weer trek hebben. Ook handig voor het sporten, waarbij je veel energie verbrandt!

Afvallen met shakes

Met behulp van proteïne shakes bereid je in een handomdraai een vullende ‘maaltijd’. Een maaltijdshake is zo ontwikkeld dat het een reguliere maaltijd kan vervangen. Afvallen met shakes is wetenschappelijk bewezen. Zo bevat het de juiste verhouding voedingsstoffen die voldoen aan bepaalde eisen. Denk hierbij aan eiwitten, koolhydraten en extra vitaminen en mineralen. Op deze manier krijg je minder calorieën binnen en toch voldoende essentiële voedingsstoffen. Dankzij de hoge hoeveelheid eiwitten zal je minder snel weer trek hebben. 

3 Gezonde shake recepten

Bananensmoothie 

Een lekker recept voor een gezonde smoothie met banaan en spinazie. Een banaan geeft je shake een heerlijke smaak zonder toegevoegde suikers. Door spinazie toe te voegen maak je er een extra gezonde smoothie van, terwijl je de spinazie bijna niet proeft door de milde smaak ervan. Ideaal, want zo krijg je wél die extra groenten binnen! Doe alle ingrediënten in een blender en blend je shake tot een glad geheel.

Ingrediënten 

1 banaan

1 grote hand verse spinazie

200 ml (plantaardige) melk

1 schepje proteïne poeder 

Mango milkshake

Houd je van tropische smaken? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Een mango milkshake is natuurlijk heel lekker, maar door de toevoeging van spinazie in dit recept ook nog eens gezond! Blend alle ingrediënten in een blender en geniet van een heerlijke shake.

Ingrediënten 

100 ml (plantaardige) melk

50 gram yoghurt 

100 gram mango

2 handjes spinazie 

Appel-andijvie shake

Een recept voor een verfrissende groene smoothie gemaakt met appel en andijvie. Ook in dit recept proef je de andijvie nauwelijks dankzij de neutrale smaak. De appel biedt verfrissing en maakt dit een ultiem zomerse smoothie. Meng alle ingrediënten in een blender tot een glad geheel. Eventueel kun je er een takje munt aan toevoegen voor een frisse twist! 

Ingrediënten

1 appel 

1 hand andijvie

1 takje munt 

200 ml (plantaardige) melk

Meer inspiratie voor een lekkere smoothie? Probeer dit recept voor een Pink smoothie met diepvriesfruit, rijstmelk en banaan eens

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties