logo
FOODSPIRATION

4 Redenen waarom je iedere dag een stukje chocolade moet eten

Waarom je iedere dag 1 stukje chocolade moet eten

Als je mij ergens voor mag wakker maken dan is het wel chocolade. Naast mij hebben klaarblijkelijk nog meer mensen last van deze chocodiction, want uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders gemiddeld zo’n 5 kilo chocolade per jaar eten. 5 kilo = 5000 gram = zo ongeveer een Milka reep per week = WOW! Als zoveel mensen dit doen, dan moeten er vast en zeker pluspunten aan zitten. Speciaal voor alle chocolovers out there ga ik daarom vandaag deze lekkernij eens even flink in het zonnetje zetten en som ik drie redenen voor je op waarom je iedere dag een stukje moet eten.

1. Je wordt blij van chocolade

Voor ons voedselliefhebbers is dit op zich geen nieuwtje: van eten word je blij. Dit gevoel krijg je van het eten van een appel, maar nog meer van het snoepen van chocolade. Ander verschil tussen de twee: na het eten van die appel heb je geen schuldgevoelens, en van te veel chocolade helaas wel. Probeer jezelf te beschermen en houd je dus aan dat ene stukje. Hierdoor kun je letterlijk guilt-free genieten en heb je er mentaal (en ook lichamelijk) gezien het meeste aan.

2. Chocolade helpt tegen ziekten

Vijftien jaar lang iedere dag een stukje (ja toch echt slechts dat ene stukje) chocolade kan helpen tegen hart- en vaatziekten, blijkt uit onderzoek. Dit geldt vooral voor de pure variant, omdat daar relatief de meeste cacao in zit en dat is het ingrediënt dat goed is voor je. Ook melkchocolade of chocolademelk kan helpen, maar dan heb je wel wat meer nodig (en krijg je dus meer suiker binnen; dat is weer minder goed voor je). Het gaat met name om de flavanolen in cacao, welke de conditie van de bloedvaten verbeteren. (bron)

chocoladekoekje met teffmeel

Healthified chocoladekoekjes met teffmeel (klik foto voor recept)

3. Ongesteld zijn wordt een feestje

Oke, gelukkig zijn we niet iedere dag aan het PMS-en en gaat deze reden dus niet iedere dag op. Maar mocht het wel feestweek zijn, dan heb je nog veel meer recht op dat blokje choco dan normaal. Cacao bevat namelijk naast fenylethylamine (wat zorgt voor die opgewekte stemming) ook magnesium. Dit werkt goed tegen krampen en zorgt ervoor dat jouw heftige menstruatiedagen toch ineens wat minder onprettig zijn.

4. Anti-grijs haar mineraal

Lees je dit goed? Ja, je leest dit goed! Die paar stukjes chocolade in de week zouden er best eens voor kunnen zorgen dat je het verven van je lokken nog een paar jaartjes uit kan stellen.  Chocolade bevat namelijk het mineraal koper, wat betrokken is bij de pigmentvorming van je haar. Bye bye granny hair!

 

Melting choco muffins - Taartje van Claartje #2 | Foodness.nl

Melting choco muffins

Om eens op een andere manier te profiteren van al die voordelen dan het reguliere blokje Tony’s, presenteer ik je graag Claartjes melting choco muffins. Na het eten van één muffin (ik kan je niet garanderen dat het bij één blijft), zit je meteen aan je dagelijkse portie blijheid. Geniet ervan!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties