logo
FOODSPIRATION

5 Beste burgers van New York City (ook vega & vegan)

5 beste header

In de Verenigde Staten eet je hamburgers. Punt. Ook als je een gezonde levensstijl aanhoudt, ook als je vegetarisch of veganistisch eet. Omdat ik bijna een maand in New York City doorbracht heb ik veel (VEEL!) burgers gegeten, en selecteerde ik mijn 5 favorieten voor je. Sommige vega, sommige niet. Sommige toeristisch, sommige alleen voor locals. Wél zijn ze allemaal bijzonder lekker, en zijn het plekken waar ik absoluut nog een keer terug wil komen.

5 Beste burgers van New York City (ook vega & vegan)

Old Town bar

Adres: 45 East 18th Street

Bij Old Town eet je vlees, en drink je bier. Een cheeseburger met friet bijvoorbeeld, die zoals altijd wordt geserveerd met ketchup. Speciaal voor deze Dutchie werd er ongevraagd mayonaise bij gegeven – de service zit dus wel snor. Je zit in een heerlijk nostalgische setting; het is echt een historisch bruin café.Mocht je een man ergens mee naartoe willen nemen: ga voor Old Town! Oh, en ze schenken Grolsch, in de beugelflessen. *plop*! 

 

5 beste burgers NYC

Bareburger

Adres: 251 East 52nd street

Bouw je eigen burger, volgens het menu van Bareburger. Dikke aanrader zijn de sweet potato fries, gemaakt van – je verwacht het niet – zoete aardappel. Het is bijzonder lastig om zoete aardappel friet écht knapperig te krijgen, maar bij Bareburger zijn fan-tas-tisch knapperig. Vegetariërs en veganisten worden hier goed verzorgd, omdat je zelf kunt bepalen hoe je je burger opbouwt. Zoals het een hippe hamburgertent betaamt zijn alle ingrediënten organic, zo veel mogelijk Fair Trade, niet genetisch gemodificeerd (non-GMO, noemen ze dat in The States) en meer van dat moois.

5 Beste burgers van New York City (ook vega & vegan)

Superiority Burger

Adres: 430 East 9th street

De állerlekkerste burger die ik in New York gegeten heb. Te vinden in een heel klein zaakje diep in East Village, waar alleen locals komen. Superiority burger ziet eruit als een standaard diner waar de klassieke vette hap wordt geserveerd, maar als je de kleine lettertjes op het menu leest zie je dat alles ‘accidentily vega or vegan’ is. Het menu verandert elke dag, met een paar terugkerende succesnummers. Ik ging voor de superiority burger (met of zonder kaas) en de ‘burnt broccoli salad with eggplant, cashew, chili‘. LEKKER!

 

5 Beste burgers van New York City (ook vega & vegan)

Chickpea & Olive 

Adres: Smorgasburg Williamsburg

Op de leukste food markt van heel New York, Smorgasburg in Williamsburg (Brooklyn), vind je o.a. de food stand van Chickpea & Olive. De veganistische Pulled BBQ jackfruit burger wordt gemaakt van een plant: jackfruit. Geloof me; zelfs de meest verstokte vleeseter staat versteld van deze burger. Ook een eervolle vermelding voor de zelfgemaakt barbecuesaus. Hulde!

 

5 Beste burgers van New York City (ook vega & vegan)

Beehive oven

Adres: Smorgasburg & 182 South 7th Street (Williamsburg)

Een hartige scone – kan dat lekker zijn? Jazeker! De Fried zucchini burger van Beehive Oven bestaat uit courgette en groenten uit ’t zuur, allemaal uit eigen keuken. Verrassend, vega, en vooral verdomd lekker. Ook prettig: de porties zijn relatief klein (zeker voor Amerikaanse begrippen), dus je hebt nog meer dan genoeg ruimte voor een toetje. Of twee.

Kortom, op naar New York City!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties