logo
FITSPIRATION

5 Hatha yoga poses voor elke dag

5 Ashtanga yoga poses voor elke dag

Hatha yoga is een statische vorm van yoga, waarbij je de pose een aantal ademhalingen lang vast houdt. Een speciale vorm van hatha yoga is bikram yoga, wat je doet in een hete ruimte van 40 graden Celsius. Dat hóeft dus niet, zo’n hete ruimte. Zelf probeer ik elke dag een aantal yoga poses te doen, en per maand verschilt het welke oefeningen dat zijn. Op dit moment zijn het vijf hatha houdingen. Die doe ik gewoon thuis in de woonkamer, of ik fiets ze ergens tussendoor in mijn hardlooprondje. Zelf houd ik elke pose zo’n 3-5 seconden vast. Doe je mee?

PS: Op Instagram kreeg ik de vraag waar mijn yoga pakje van was. Welnu, dat is natuurlijk geen geheim! De top is van Nike & de broek van Even & Odd, geshopt via Zalando. Want ja, daar kun je dus ook gewoon yogakleding shoppen. Zal je vriend blij mee zijn, nóg meer Zalando dozen 😉

5 Ashtanga yoga poses voor elke dag

Down dog

Dé begin- en eindhouding van veel soorten yoga, en vaak ook nog de ‘rust’-pose. In het begin is het wennen aan de druk op je polsen, maar als je probeert te doen alsof je je vingers in de grond duwt (in plaats van je polsen) verleg je de druk iets.

 

5 Ashtanga yoga poses voor elke dag

Awkward Pose 2

In feite is dit een soort squat op je tenen. Hiermee train je niet alleen je bovenbenen, maar om je balans te houden op je tenen moet je ook je core goed aanspannen. Win-win!

 

5 Ashtanga yoga poses voor elke dag

Triangle pose

Deze pose opent je heupen, en je traint ook meteen je bovenbenen. Ook hier houd je je core aangespannen. Duw voor je gevoel je achterste voetzool in de grond en span je bovenbeenspieren aan, dan houd je je balans. Je hand reikt omhoog, zodat je borstkas zich opent. Herhaal aan de andere kant.

 

5 Ashtanga yoga poses voor elke dag

Table top

Traint je bilspieren (span ze bewust aan!) en opent je schouders en borst. Zeker als je veel achter de computer werkt is het belangrijk om die laatste twee goed te stretchen en soepel te houden.

 

5 Ashtanga yoga poses voor elke dag

Bow pose

Pak je voeten bij de enkels vast, en trap je benen van je af. Je knieën willen naar buiten toe bewegen, maar probeer ze op heupbreedte te houden! Bow pose is een stretchoefening voor je rug, het opent je heupen en traint tegelijkertijd je bovenbenen.

 

Succes!

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties