logo
FITSPIRATION

5 redenen waarom sámen sporten je fit maakt & houdt deze winter

Waarom samen sporten je fit maakt & houdt deze winter.

Stel dat je sporten bij jou niet vanzelf gaat. Dat je anderen hoort praten over ‘even je hoofd leegmaken’ en zinnen hoort uitkramen als ‘ik kijk echt uit naar m’n workout’, maar dat je daar eigenlijk geen reet van snapt omdat jij jezelf met moeite 1x per week van de bank af krijgt. Dan zou het een idee kunnen zijn om samen te gaan trainen. Waarom? Vijf redenen!

Waarom samen sporten je fit maakt & houdt deze winter.

1. Samen heb je twee keer zoveel motivatie

Je sportmaatje is jouw steun in de rug. Daar waar jij een keer geen zin hebt om te sporten zorgt jouw sportbuddy ervoor dat je niet de handdoek in de ring gooit. After all,  jullie hebben na veel wikken en wegen éindelijk een moment kunnen vinden waarop jullie er samen tegen aan kunnen gaan. Dat durf je nu toch niet meer af te zeggen? Zorg er wel voor dat je een sportmaatje vindt dat net zo gemotiveerd is als jij, anders haal je elkaar waarschijnlijk naar beneden en werkt deze truc dus averechts!

Waarom samen sporten je fit maakt & houdt deze winter.2. Samen wordt je uitgedaagd

Je sportbuddy en jij halen het beste in elkaar naar boven.  Het zit in ons aard om altijd de beste te willen zijn, dus wanneer je ziet dat de ander zwaarder begint te trainen, langer kan hardlopen of een betere conditie heeft dan jij word je competitief. Je wilt tenslotte niet dat de ander steeds meer progressie boekt en jij niet. De kans is groot dat je harder je best gaat doen.

3. Samen heb je meer plezier in het sporten

Tussen het harde werken door is er ook nog tijd om te lachen en om te kletsen samen! Dit zorgt er echt voor dat je meer plezier krijgt in het sporten. In je eentje is ook maar zo… alleen. Je kunt ook samen een couple workout doen, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaam en kracht. Leuk én effectief!

Waarom samen sporten je fit maakt & houdt deze winter.

4. Samen kun je foto’s en video’s van elkaar maken

Want als er geen foto van je work-out op Instagram staat, dan kun je het net zo goed niet gedaan hebben, toch? En afgezien van dat (just kidding) kan het heel effectief zijn om van jezelf terug te zien op de foto of je bepaalde oefeningen goed uitvoert.

5. Samen kun je een groepsles volgen

Doe een keer mee met een groepsles! Foodness stagiair Mandy: “Ik ga sinds kort samen met mijn vriendinnen elke maandagavond naar HIT (high intensive training) in mijn sportschool. De combinatie van muziek en andere gemotiveerde sporters zorgen ervoor dat ik elke week weer graag terugkom. Oja en ik heb er een extra vriendinnenavondje bij: twee vliegen in een klap!”

Zelf sport ik, Claartje, veel met Onefit, een abonnement waarmee je bij verschillende sportscholen kunt sporten. In de bijbehorende app kun je je Onefit vrienden uitnodigen voor lessen. Dat betekent dus dat ik word uitgenodigd (lees: uitgedaagd) voor groepslessen zoals paaldansen en power lift sessies door mijn vriendinnen – ideaal als stok achter de deur én mega gezellig.

Waarom samen sporten je fit maakt & houdt deze winter.

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties