logo
FOODSPIRATION

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag – bv. met een privé chef

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag - bv. met een privé chef

Het gekraak van verse sneeuw onder je ski’s of snowboard, gluhwein op een bergtop: wintersport is fan-tas-tisch. Maar laten we eerlijk zijn, soms kunnen er best wat details beter – zeker als je met een groep op reis gaat. Ik zeg niet dat het moét, maar stel dat je je wintersport zou kunnen doorbrengen in een villa in een van de leukste wintersportgebieden van Frankrijk of Oostenrijk en met – hou je vast – een heuse cateringservice in de vorm van een privé chef die bij je villa hoort (precies: catered chalets), dan wil je toch het liefst mórgen nog vertrekken? Daarom: 5 redenen waarom wintersport wat mij betreft best wat luxer mag. Omdat het kan.

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag - bv. met een privé chef

1. Je sport knetter hard

Je wist het misschien niet, maar gemiddeld verbrand je zo’n 350 calorieën per uur als je skiet of snowboard. Als je gaat racen tegen elkaar is dat zelfs nog meer: tot zo’n 600 calorieën per uur. Dat betekent dat je de rest van de dag en week zoveel mogelijk in de watten gelegd mag worden. En moet bij-eten. Wie veel verbrandt, heeft natuurlijk veel brandstof nodig!

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag - bv. met een privé chef

2 Na een dag hard skiën / snowboarden heb je geen zin meer om te koken

Zie punt 1 – je bent al actief genoeg. Wanneer je van de piste af rolt wil je rechtstreeks door naar die comfortabele bank in je appartement. Dan is zo’n trip naar de plaatselijke supermarkt best een opgave: in je wintersportoutfit waarin je eruitziet als een Michelinmannetje, rond klossend op je snowboardschoenen, tussen de wienerschnitzels in cellofaan. Laat staan dat je zin hebt om eenmaal in je huis of appartement nog te gaan koken. Eten oké, maar kóken…

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag - bv. met een privé chef

3 Die verdomde kaasfondue / raclette gaat ook weleens vervelen

Uit eten gaan is natuurlijk een goede optie. Alleen is elke dag uit eten ook op een gegeven moment niet leuk meer. Na drie dagen kaasfondue en raclette en spaghetti bolognese verorberen (nog zoiets: waarom is er op elke piste altijd spaghetti bolognese te eten, terwijl vrijwel niemand ooit wintersport in Italië?!) is het tijd voor variatie! En ook als je wél geniet van elke avond uit eten, moet je alsnog boodschappen inslaan voor het ontbijt. En die snelle snack tussen de après ski borrel en het diner. 

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag - bv. met een privé chef

4 Er is zoiets als een cateringservice met privé chef op wintersport

Ik wist ook niet dat het bestond. Maar het is natuurlijk het beste idee op aarde: een privé chef die je maaltijden kookt, de afwas doet en zorgt dat er een ontbijt voor je klaarstaat als je wakker wordt. Bij chalet.nl kun je een wintersportvilla reserveren en daar zo’n cateringservice bij boeken. BRILJANT toch? Een chef zorgt er dan voor dat er verse croissants, stokbrood, eieren, yoghurt, vruchtensapjes en koffie zijn als je wakker wordt, dat er thee of warme chocolademelk met vers gebakken koekjes of cake klaarstaat wanneer je van de piste komt rollen, en ’s avonds wordt er een 3-gangendiner voor je gekookt – inclusief wijn. Halleluja!

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag - bv. met een privé chef

5 Met een écht opgeladen batterij terug

Buitenlucht, goed eten, gezelligheid – en geen gedoe. Als je met een volledig opgeladen batterij terug wil komen van je wintersport (het is tenslotte vakantie!) mag je best wat taken uitbesteden. Koken, boodschappen doen, je villa opruimen: stiekem is het best lekker als het voor je gedaan wordt. Nee, je bent geen snob als je daar mensen voor inhuurt. Je zorgt juist dat een leuker (want: meer ontspannen) mens wordt. Want laten we eerlijk zijn: je maakt je toch liever druk om hoeveel centimeter verse sneeuw er ligt, dan om het zoeken naar de altijd onvindbare kaasschaaf in je wintersportchalet? Precies!

5 Redenen waarom wintersport best wat luxer mag - bv. met een privé chef

Details:

Bij een verblijf van een week is cateringservice verkrijgbaar vanaf €199,- bij chalet.nl. Reken maar uit; dat is nog geen €30 per persoon per dag. Ik geef meer uit hoor, als ik op wintersport ben en géén eigen chef heb. Het beste boek je de service meteen bij het boeken van je chalet, ivm. beschikbaarheid. Je maakt zelf een afspraak met de chaletstaf over de tijden etc. waarop je de maaltijden zou willen krijgen. Kijk op de website voor meer info over zo’n chalet met catering! Overigens ga ik dit concept zelf ook uitproberen in februari of maart en uiteraard zal ik braaf verslag doen. Stay tuned!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties