logo
FOODSPIRATION

5x gezond ontbijt: Originele havermout variaties

5 keer gezonde havermout variaties

Ontbijten met havermout is ideaal. Het is snel klaar, ontzettend voedzaam en gezond. En je kunt hem zo lekker maken als je zelf wilt, want juist het customizen van havermout maakt het zo’n leuk gerecht. Blijf dus vooral elke dag lekker variëren, en bekijk deze 5 havermoutontbijtjes voor extra inspiratie.

TIp: Zie deze post voor meer inspiratie voor het maken van havermout koekjes!

5 keer gezonde havermout variaties

1. Havermout met pindakaas, amandelschaafsel, lijnzaad en fruit

Een goed voedzaam havermout ontbijtje. Laat de havermout 10 minuten wellen en weken in hete melk of kokend water, en breng op smaak met een snufje kaneel. Versier met kokossnippers, chiazaad, kersen, banaan, rauwe cacao nibs en een roer er een eetlepel pindakaas doorheen. Eet dit en je hebt gegarandeerd uren geen honger meer!

 

5 keer gezonde havermout variaties

‘Baked oats’: havermout uit de oven met fruit en noten

Je kunt havermout ook klaarmaken in de oven, zodat het een soort korstje krijgt. Hiervoor doe je de havermout samen met de melk of het hete water in een ovenvast schaaltje. Versier met banaan, muesli en blauwe bessen, en drizzle er wat honing overheen. Zet de kom in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. ‘Bak’ de havermout zo’n 15 minuten, tot het goed warm is en de bovenkant enigszins krokant is.

 

Schermafbeelding 2017-01-17 om 15.59.17

Havermout van amandelmelk met amandelschaafsel en rood fruit

Een plantaardige variant: havermout met amandelmelk. Het precieze recept vind je hier, met ingrediënten als rood fruit en amandelschaafsel. Uiteraard kun je ook hier er je eigen draai aan geven en er nog meer noten en/of fruit bij doen.

 

5 keer gezonde havermout variaties

Overnight oats met amandelmelk, zaden en fruit.

Overnight oats eet je koud. Je laat je havermout een nacht in de koelkast staan, zodat het een paar uur lang kan weken en vanzelf zacht wordt. Ideaal als je ’s ochtends geen tijd hebt om havermoutontbijt te bereiden: de overnight oats bereid je een dag van tevoren en hoef je alleen uit de koelkast te pakken. Bekijk hier hoe je het precies maakt.

 

5 keer gezonde havermout variaties

Havermoutkoekjes

Van havermout kun je ook heerlijke (en super gezonde) koekjes maken. Daar doe je iets langer over, maar als je ze de dag van te voren klaarmaakt hoef je ze ’s morgens alleen nog maar in je tas te doen. En je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. Bekijk hier hoe je ze maakt.

Hoe eet jij je havermout het liefst?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties