logo
FOODSPIRATION

5 Gezonde Recepten met Minder dan 500 Kilocalorieën

gezonde recepten

Gezonde maaltijd

Balansdagen, we hebben ze allemaal. Omdat we ons opgeblazen voelen na een weekend ongezond eten, of bijvoorbeeld na de feestdagen of een overdadig etentje. En laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon geen trek in een vette hap! Soms hebben we behoefte aan een gezonde, lichte doch voedzame maaltijd.

Dat we er niet tonnetje rond van worden is mooi meegenomen. Niet dat we geloven in het tellen van calorieën (lees hier Claartje’s pleidooi tégen het tellen van calorieën), maar meer voor je eigen gemoedsrust.

Het is toch wel lekker om te weten deze gezonde gerechten allemaal mínder dan 500 kilocalorieën per portie bevatten. Oh, en deze gezonde gerechten zijn natuurlijk vooral verdomd lekker. Dat je met deze gezonde recepten ook nog eens kan afvallen is dan ook mooi meegenomen!


Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

 

5 gezonde recepten voor het hoofdgerecht

Deze overheerlijke recepten bewijzen dat gezond koken niet moeilijk hoeft te zijn. Voor elk gerecht vind je een link naar de recepten pagina zodat je het gemakkelijk stap voor stap kan volgen. Veel kookplezier!

 

#1 Kip fajita’s als gezond hoofdgerecht

gezonde recepten met kip

Kip fajita’s… Yum! Waarschijnlijk heb je ze wel eens gegeten bij een Mexicaans restaurant.

Wanneer je op zoek bent naar gemakkelijke, maar gezonde recepten is de kip fajita een perfecte keuze. Het is gemakkelijk zelf thuis te bereiden – ook zonder kant en klare zakjes. En het is nog snel klaar ook. Ideaal voor als je een etentje geeft!

Vind hier het recept voor het maken van deze overheerlijke, maar toch gezonde kip fajita’s.

 

#2 Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette

gezonde Italiaanse recept

Er zijn voor iedereen wel een aantal soorten groente die je lekker vindt, je moet er gewoon achter zien te komen welke groenten je het meest liggen.

Ook is het belangrijk om de groenten zo te bereiden dat niet alle smaak verdwijnt. Deze Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette is er eentje die je echt geprobeerd moet hebben. Een gezond gerecht dat ook nog eens gemakkelijk te bereiden is.

Tip: Kijk wanneer linzen in de Bonus zijn bij de Appie, en sla dan flink in. Dit is typisch zo’n product dat jaaaaaren goed blijft!

 

#3 Zoete aardappel met zalm uit de oven

gezonde recepten met zoete aardappel

Zalm kun je op veel manieren variëren. Een van de best gelezen recepten hier op Foodness is dit recept voor zoete aardappel met zalm, uit de oven.

Zalm bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen en is daarom altijd goede keus op je balansdag.

Een goddelijke combinatie en daarbij ook nog eens een super gezond gerecht!

Zie hier het recept van dit hoofdgerecht met zoete aardappel met zalm uit de oven.

 

#4 Gezonde slanke soep: doperwtjes soep

doperwtjes soep als gezond voorgerecht

Doperwten zijn ontzettend voedzaam en behalve als bijgerecht ook tot een heerlijke soep te maken. De soep is zelfs koud lekker dus als je extra veel maakt, eet je hem de volgende dag weer als lunch!

Ideaal als voorgerecht voordat je begint aan een van de gezonde hoofdgerechten.

Vind hier het recept voor het maken van deze gezonde maaltijd met doperwtjes.

 

#5 Gezonde quinoasalade met wortel, doperwtjes en gerookte kipfilet

quinoa salade als gezonde maaltijd

Soms ben je toe aan een lichte maaltijd en dan is een salade altijd een goede keuze.

Met salades kun je eindeloos variëren en dat laat deze gezonde quinoasalade met wortel, doperwtjes en gerookte kipfilet maar weer zien.

Simpel, makkelijk om te maken en een bijzonder lekker en gezond gerecht!

Eet smakelijk en geniet van deze gezonde recepten!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties