logo
FOODSPIRATION

5x Hoofdgerechten met minder dan 500 kilocalorieën

5x hoofdgerechten met minder dan 500 kilocalorieën

Balansdagen, we hebben ze allemaal. Omdat we ons opgeblazen voelen na een weekend rotzooi eten, of bijvoorbeeld na de feestdagen of een overdadig etentje. En laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon geen trek in een vette hap! Soms hebben we behoefte aan een gezonde, lichte doch voedzame maaltijd. Dat we er niet tonnetje rond van worden is mooi meegenomen. Niet dat we geloven in het tellen van calorieën (lees hier Claartje’s pleidooi tégen het tellen van calorieën), maar voor je eigen gemoedsrust is het toch wel lekker om te weten dat onderstaande gerechten allemaal mínder dan 500 kilocalorieën per portie bevatten. Oh, en ze zijn natuurlijk vooral verdomd lekker.


Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

5x hoofdgerechten met minder dan 500 kilocalorieën

#1 Kip fajita’s

Kip fajita’sYum! Waarschijnlijk heb je ze wel eens gegeten bij een Mexicaans restaurant. Ze zijn makkelijk zelf thuis te bereiden – ook zonder zonder kant en klare zakjes. En het is nog snel klaar ook. Ideaal voor als je een etentje geeft!

 

5x hoofdgerechten met minder dan 500 kilocalorieën

#2 Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette

Er zijn voor iedereen wel een aantal soorten groente die je lekker vindt, je moet er gewoon achter zien te komen welke groenten je het meest liggen. Ook is het belangrijk om de groenten zo te bereiden dat niet alle smaak verdwijnt. Deze Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette is er eentje die je echt geprobeerd moet hebben.

Tip: kijk wanneer linzen in de Bonus zijn bij de Appie, en sla dan flink in. Dit is typisch zo’n product dat jaaaaaren goed blijft!

5x hoofdgerechten met minder dan 500 kilocalorieën

#3 Zoete aardappel met zalm uit de oven

Zalm kun je op veel manieren variëren. Een van de best gelezen recepten hier 0p Foodness is dit recept voor zoete aardappel met zalm, uit de oven. Een goddelijke combinatie en super gezond! Zalm bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen en is daarom altijd goede keus op je balansdag. Het recept vind je hier.

 

5x hoofdgerechten met minder dan 500 kilocalorieën

#4 Gezonde slanke soep: doperwtjes soep

Doperwten zijn ontzettend voedzaam en behalve als bijgerecht ook tot een heerlijke soep te maken. De soep is zelfs koud lekker dus als je extra veel maakt, eet je hem de volgende dag weer als lunch!

 

5x hoofdgerechten met minder dan 500 kilocalorieën

#5 Gezonde quinoasalade met wortel, doperwtjes en gerookte kipfilet

Soms ben je toe aan een lichte maaltijd en dan is een salade altijd een goede keuze. Met salades kun je eindeloos variëren en dat laat deze gezonde quinoasalade met wortel, doperwtjes en gerookte  kipfilet maar weer zien. Simpel, makkelijk om te maken en lekker!

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties