logo
romantische gerechten

Wat serveer je op een date? Geen paniek, met deze vijf gerechten die óók nog eens werken als afrodisiacum zit je helemaal goed. Zinnenprikkelend, opwindend, maar vooral verdomd lekker. Succes gegarandeerd!

1. Oesters

oesters als romantische hapjes

Licht verteerbaar en boordevol fosfor; oesters zijn niet voor niets de bekendste afrodisiaca die er zijn. Casanova at vrijwel niets anders en de zeebeestjes staan bekend als prikkelend voor de “zinnen, geest en liefde”. Goede oesters hebben niet veel nodig: een fijn gesneden sjalotje en een scheutje azijn zijn genoeg.

Tip: Vraag de visboer of die ze vast voor je openmaakt, dat scheelt een boel gepruts. Snijd de oesters zelf voor het serveren los van hun schelp – slobberen maar!

Pssst: in Amsterdam eet ik zelf graag oesters bij Viscafé de Gouden Hoek in de Westerparkbuurt. Mocht je niet zelf voor oesters willen zorgen, neem je date dan hiermee naartoe voor een afrodisiacum-waardig voorgerecht!

2. Asperges als afrodisiacum

asperge als romantisch gerecht

Ze zijn nú in het seizoen, dus sla je slag. Asperges werken namelijk zinnenprikkelend en bevorderen je energieniveau. Een hoger libido + meer energie = win-win! Let wel op dat je niet te veel asperges naar binnen tikt, want dan krijg je juist teveel van een bepaald zuur in asperges binnen dat ammonia neutraliseert, wat ervoor zorgt dat je lusteloos en onverschillig kan worden..

Oh, en voorlopig even niet naar het toilet in het huis van je lover, want urine gaat niet echt lekker ruiken van het eten van asperges. Dan maar even bij de buurvrouw plassen.

Tip: Maak deze mini quiches (klik hier voor het recept) een dag van tevoren zodat je er op het moment supreme geen omkijken meer naar hebt. Plus: je kunt deze hapjes tijdens de date ook goed voeren aan jóuw hapje, bijvoorbeeld tijdens een romantische picknick. Bonuspunten!

 

Psssst: Dating tip

Romtantische avond met Once

Heb je je gerechten helemaal uitgedacht, maar ontbreekt het nog aan één onderdeel: JE DATE? Probeer de dating app Once, die gebruikt maakt van ‘slow-daten’. Dat betekent dat je elke dag rond het middaguur een handgekozen match ontvangt.

Deze match wordt geselecteerd door 1 van de 313 heuse koppelaars die dag en nacht speuren naar jouw +1 om oesters of artisjokken mee te verorberen. Want oesters eten in je eentje is toch net iets minder leuk… Het mooiste is, de app is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken, zodat je date en jij nog een extra centje overhouden voor een romantisch hapje????

De app is hier te downloaden in de App Store, Google Playstore, of via deze link te gebruiken via de computer.

3. Ginseng

Ginseng als afrodisiacum

Nog een booster voor je (seksuele) energie. Chinezen noemen ginseng ook wel ‘levenselixer’ en gebruiken deze wortel voor heel verschillende doeleinden in hun geneeswijzen. In Westerse onderzoeken is de werking van (nog) niet onomstotelijk vastgesteld, maar als Chinezen er al duizenden jaren lekker op gaan is het in ieder geval de moeite van het proberen waard.

Echte foodies serveren de Koreaanse soep Samgyetang (letterlijk ‘ginseng kippensoep’ – klik hier voor het recept), dat bestaat uit een hele kip (gevuld met rijst) die wordt gekookt en geserveerd met een overvloed aan knoflook, ginseng en Koreaanse dadels. In Zuid-Korea is het gerecht bijna een medicijn en wordt de energiebooster o.a. geserveerd aan mensen die uitgeput of verzwakt zijn. Misschien bewaren voor het einde van de date, dus? 😉

4. Artisjok

galette artisjok als date gerecht

Maak voor je date een galette met kabeljauw en artisjok. Dat klinkt niet alleen heel chique (hoewel het gewoon een pizza van bladerdeeg is) maar is bovendien ontzettend lekker. Oh, en artisjok wordt al eeuwenlang geprezen omdat het een stimulerende werking zou hebben op onze seksorganen.

Niet alleen op die van je date, maar ook op die van jou. Wanneer je voor een nog meer opwindende ervaring wilt gaan scoor je een verse artisjok, dus inclusief blaadjes. In het recept gebruik ik gewoon artisjokharten uit blik (wel zo makkelijk – klik hier voor het recept), maar verse artisjokblaadjes kun je heel sensueel van de artisjokstam afpellen en aflikken. Opwinding gegarandeerd – alleen al omdat het zo verdomd goed smaakt.

5. Chocolade (fondue)

chocolade fondue voor romantische hapjes

Niet alleen is het eten van chocoladefondue ontzettend zwoel en romantisch (denk aan langs je lip druipende druppels chocolade die subtiel door je date weggewerkt moeten worden), maar chocolade is ook nog eens een heus afrodisiacum.

Dat is niet alleen een excuus dat we gebruiken om extra vaak een reep te eten: er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat je na het eten van chocolade het stofje phenylethylamine aanmaakt, wat je gelukkig en euforisch maakt. Hallo liefdeskriebels!

 

Romantische snoep hartjes

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties