logo
FOODSPIRATION

5x gezonde lunch gerechten met max 5 ingrediënten

caprese pasta als lunch recept

Dat eeuwige broodje gezond… Die afgezaagde tosti… Weet je écht niet meer welke lunch gerechten je moet eten? Kijk, daar is Foodness.nl voor! En omdat je natuurlijk helemaal geen zin hebt om vijfentwintig verschillende ingrediënten te gebruiken of stad en land af te fietsen voor een of ander obscuur kruidenmengsel, maak ik het je makkelijk.

 

5x gezonde lunchgerechten

Speciaal voor jou heb ik met behulp van mijn superstagiair Sarah de lekkerste 5-ingrediënten voor gezonde lunch recepten voor je op een rij gezet. Of je het nou meteen opeet of meeneemt naar werk of school; dit zijn de ideale recepten voor een moeiteloze lunch.

 

#1 Portobelloburgers met Hüttenkäse als lunch gerecht

lunch recept voor huttenkase portobello

Hüttenkäse op een geroosterde boterham is natuurlijk lekker, maar niet echt spannend. Ga daarom eens voor de vegetarische optie van een burger en probeer deze ‘burger’ van portobello (paddenstoel). Vullend en heerlijk met de romige Hüttenkäse ertussen, en knapperige pijnboompitten om het af te maken. Heerlijk met wat cherrytomaatje, dan wordt het niet al te machtig.

Zie hier mijn post voor het recept van portobelloburgers met Hüttenkäse.

 

#2 Pompoenpannenkoeken met spek (of zonder voor de gezondere lunch)

lunch recept voor pompoen pannenkoek

Een vullende pannenkoek waarvoor je boekweitmeel in plaats van tarwemeel gebruikt. Perfect voor mensen die een glutenvrij dieet volgen! Heerlijk met wat uitgebakken spek, maar het kan natuurlijk ook zonder voor een vega variant. Serveer met wat gegrilde groente of een frisse salade.

Zie hier mijn post voor het recept voor Pompoenpannenkoeken met of zonder spek.

 

#3 Pasta caprese als gezonde lunch

gezonde lunch salade

Er is niets lekkerder dan simpliciteit in recepten. Gebruik goede mozzarella en écht rijpe tomaten, dan heb je niets anders nodig dan wat avocado en speltpasta om een fantastische pasta caprese te maken. Maak een dubbele portie, dan heb je naast een vullende en gezonde lunch om meteen op te eten of om mee te nemen naar werk of school, ook vast een avondmaaltijd voor de volgende dag.

Zie hier het recept voor Pasta caprese.

 

#4 Pasta van courgette (courgetti) met 3 kazen en spek

Lunch recept voor pasta van courgette met 3 kazen

Dit is nog eens een verantwoorde verwennerij. Natuurlijk zijn drie verschillende soorten kaas en bacon niet méga gezond (want: veel verzadigde vetten). Maar laat je daardoor niet afschrikken: de pasta is namelijk van courgette gemaakt. Dan mag die 3-kazensaus er best wezen! Laat voor de vegetarische variant de bacon gewoon weg.

Zie hier het recept Pasta van courgette (courgetti) met 3 kazen en spek.

 

#5 Boerenkoolsalade met komkommer en granaatappel

 

Lunch recept voor boerenkool salade granaatappel

Boerenkool is het oer-Hollandsche superfood dat niet alleen lekker is in stamppot, maar ook prima functioneert als salade. Probeer eens deze gezonde lucnh salade met frisse komkommer en zoete granaatappelpitten. Zo krijg je je niet alleen een fikse hoeveelheid groenten binnen, maar ook al meteen portie fruit. En het is ook nog eens veganistisch!

Zie hier het recept voor Boerenkoolsalade met komkommer en granaatappel.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties