logo
FOODSPIRATION

5x gezonde lunch met maximaal 400 calorieën

courgette als gezonde lunch

In het kader van summer bodies are made in winter, vandaag mijn top 5 van gezonde lunch gerechten onder de 400 calorieën. Om eerlijk te zijn ben ik zelf geen groot fan van het principe ‘meten is weten’, maar het kan verdomd handig zijn om een paar recepten in de pijplijn te hebben waarvan je weet dat het ook echt slank is. Of je nou een enkele balansdag wilt houden of een nèt iets langere balansperiode.

 

1. Gezonde lunch met makreel en gember – 350 calorieën

calorie arme lunch met makreel

Deze super healthy salade gaat je heel blij maken als je snakt naar een flinke dosis omega-3 vetten. Door het toevoegen van knapperige groenten als paprika, bosui en snijbonen krijg je een lekkere bite. Een calorie arme lunch dus, maar met voldoende vezels zodat je er weer lekker tegenaan kunt!

 

2. Vezelrijke omelet met pompoenpitten – 365 calorieën

calorie arme lunch van omelet

Schijn bedriegt met dit maaltje: in dit omelet zit namelijk een geheim ingrediënt, waardoor je de boterham een keertje links kunt laten liggen. Tijdens het klutsen van de eieren voeg je namelijk een paar eetlepels havermout toe. Mengsel in de pan, en bakken maar! Voeg wat toppings toe zoals parmezaanse kaas, geroosterde pompoenpitten en veldsla. Super vullend, en nog steeds een super gezonde lunch met weinig calorieën.

 

3. Calorie arme groentetosti van courgette met geitenkaas en hummus – 400 calorieën

Calore arme tosti als lunch

Mijn favoriete keukenapparaat is toch wel het tosti-ijzer. Hoewel de naam anders laat lijken, is het voor veel meer te gebruiken dan de ordinaire ham&kaas tosti. Probeer eens dit groentebouwwerk van courgette, geitenkaas en hummus.

Wellicht even oefenen, maar deze caloriearme lunch is het stuntelen meer dan waard.

 

4. Gezonde noedelsalade met kip in meeneem-pot – 415 calorieën

Noedelsalade als gezonde lunch

Voor de valsspelers onder ons een gezonde lunch hap met een paar calorieën extra. Mocht je de kriebels krijgen van die 15 punten meer, niet doen! Dit heerlijke lunchgerecht kun je soepeltjes onderweg opeten. Dus heb je een drukke dag op je werk, moet je veel reizen, of vind je het gewoon heerlijk om deze pot vol met avocado, pinda’s, glasnoedels en ander lekkers op te smikkelen terwijl je de nieuwste aflevering van Suits aan het kijken bent: go for it!

 

5. Komkommersushi met avocado en zalm – 270 calorieën

sushi als gezonde lunch

Met deze skinny bitch wil ik de lijst afsluiten. Je snijdt een hele komkommer in plakjes van 2cm. Snijd de binnenkant eruit, en vul het met het avocado-zalm-citroen mengsel en voilà!

Je hebt je een low carb high taste lunch voor elkaar. Extra pluspunt, in verband met verkleuring moet je deze komkommersushi na het maken onmiddellijk in je mond stoppen. Heel vervelend…

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties