logo
FOODSPIRATION

5x Gemakkelijke & Gezonde Pasta Recepten

5 pasta recepten

Wie roept dat pasta ongezond is mag zichzelf even flink achter de oren krabben. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die roepen dat je dik wordt van brood. Allemaal onzin! Pasta (en brood trouwens ook) is een hele goede bron van koolhydraten – en die heb je nódig. Alleen al omdat je hersenen alleen koolhydraten als brandstof kunnen gebruiken. Ah, dat verklaart misschien waarom mensen die te weinig koolhydraten eten soms zulke domme dingen roepen… 😉

5x Gezonde pasta recepten

Hoe dan ook, hier op Foodness.nl eten we pasta! Op vijf verschillende manieren, zodat er altijd wel een pasta recepten bij zitten waar je vandaag zin in hebt. Welke pasta recept ga jij proberen?

 

#1 – Romig & vegan pasta recept

vegan pasta gerecht

Kokosmelk is niet alleen lekker in curry, het werkt ook heel goed als basis voor een pastasaus. Dit pasta gerecht, gecombineerd met spinazie, boerenkool, munt en gember maak je met kokosmelk. Een saus die je waarschijnlijk nog niet eerder proefde. En klaarmaken is zo gedaan: hup, alle ingrediënten voor de saus gewoon in de blender.

Klik hier voor dit pasta recept!

 

#2 – Pasta recepten met tonijn

tonijn pasta recepten

Door tonijn (ook tonijn uit blik) kort te verwarmen in een koekenpan – samen met kappertjes, knoflook, olijven, peterselie – krijg je een nóg lekkerdere pastasaus. Een eenvoudig maar heerlijk pasta gerecht!

Klik hier voor het pasta recept!

 

#3 – Pasta gerecht met paddenstoelen (vega)

vega pasta gerecht

Lekker vega, maar door de paddenstoelen toch met een vlezige structuur. Een pasta gerecht met paddenstoelen for the win!

Klik hier voor het pasta recept!

 

#4 Pastasalade met avocado-pesto dressing

pastasalade gerecht

Tortellinies kunnen natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met pasta recepten. Kies voor gevulde pasta in deze pastasalade, zoals tortellini met kaas, of bijvoorbeeld ravioli met een vulling van spinazie-ricotta.

De dressing van zelfgemaakte pesto past natuurlijk perfect bij veel pasta gerechten, maar doordat je avocado toevoegt is het toch net een tikje anders dan ‘gewone’ pesto genovese.

Klik hier voor het pasta recept!

 

#5 – Vegan Mac & Cheese Pasta

vegan pasta gerecht

Mac & Cheese is dat typisch Amerikaans pasta gerecht waarin de pasta bijna niet zichtbaar meer is onder de tonnen kaas en kaas en kaas die eroverheen gestort worden. Een veganistische variant maak je zónder kaas, maar geloof me: hij is echt minstens zo lekker. Dit veganistisch recept is op basis van cashewnoten (romig!) en edelgist (hartig!).

Bovenstaand pasta recept vind je hier!

 

Wat is jouw favoriete pasta recept aller tijden? 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties