logo
FOODSPIRATION

5x Makkelijke & gezonde pasta recepten

pasta

Wie roept dat pasta ongezond is mag zichzelf even flink achter de oren krabben. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die roepen dat je dik wordt van brood. Allemaal onzin! Pasta (en brood trouwens ook) is een hele goede bron van koolhydraten – en die heb je n√≥dig. Alleen al omdat je hersenen alleen koolhydraten als brandstof kunnen gebruiken. Ah, dat verklaart misschien waarom mensen die te weinig koolhydraten eten soms zulke domme dingen roepen… ūüėČ

Hoe dan ook, hier op Foodness.nl eten we pasta! Op vijf verschillende manieren, zodat er altijd wel eentje bij zit waar je vandaag zin in hebt. Welke ga jij proberen?

pasta

1 – Romig & vegan

Kokosmelk is niet alleen lekker in curry, het werkt ook heel goed als basis voor een pastasaus. Gecombineerd met spinazie, boerenkool, munt en gember maak je met kokosmelk een saus die je waarschijnlijk nog niet eerder proefde. En klaarmaken is zo gedaan: hup, alle ingredi√ęnten voor de saus gewoon in de blender.

Klik hier voor het recept!


 

pasta

2 – Met tonijn

Door tonijn (ook tonijn uit blik) kort te verwarmen in een koekenpan Рsamen met kappertjes, knoflook, olijven, peterselie Рkrijg je een nóg lekkerdere pastasaus. Probeer maar!

Klik hier voor het recept! 


pasta

3 – Met paddenstoelen (vega)

Lekker vega, maar door de paddenstoelen toch met een vlezige structuur. Pasta met paddenstoelen for the win!

Klik hier voor het recept!


pasta

4 –¬†Pastasalade met¬†avocado-pesto dressing

Kies voor gevulde pasta in¬†deze pastasalade, zoals tortellini met kaas, of bijvoorbeeld ravioli met een vulling van spinazie-ricotta. De dressing van zelfgemaakte pesto past natuurlijk¬†perfect bij pasta, maar doordat je avocado toevoegt is het toch net een tikje anders dan ‘gewone’ pesto genovese.

Klik hier voor het recept!


pasta

5 – Vegan Mac & Cheese

Mac & Cheese is dat typisch Amerikaanse gerecht waarin de pasta bijna niet zichtbaar meer is onder de tonnen kaas en kaas en kaas die eroverheen gestort worden. Een veganistische variant maakt je zónder kaas, maar geloof me: hij is echt minstens zo lekker. Op basis van cashewnoten (romig!) en edelgist (hartig!).

Het recept vind je hier!

 

Wat is jouw favoriete pasta recept aller tijden? 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties