logo
FOODSPIRATION

5x Slanke cocktails en skinny party drankjes

5x Slanke cocktails en skinny party drankjes

Het is altijd ergens in de wereld cocktail o’clock. Maar omdat we natuurlijk geen 100 kilo willen aankomen van al die alcoholische versnaperingen, is het zaak om de slimste cocktails te kiezen. Ik zet er vijf voor je op een rijtje!

5x Slanke cocktails en skinny party drankjes

1. Gin-spa rood – 75 kilocalorieën

Een variant op de klassieke gin-tonic. Vooral frisdrank maakt een mixdrankje tot een caloriebommetje, dus probeer daar een alternatief voor de vinden: maak een gin-spa rood van een gin-tonic. Of ga voor de ‘light’ optie: gin-tonic light. Een normale gin-tonic bevat ongeveer 125 kilocalorieën per glas, maar gin-spa rood maar ongeveer 75.

Tip: maak gin – spa rood spannender door heel veel citroen- en/of limoensap te gebruiken.

 

5x Slanke cocktails en skinny party drankjes

2. Mojito zonder suiker, bv met watermeloen – 100 kilocalorieën

Yes, een fruitsalade! Maar dan beter, want met alcohol. Vermaal watermeloen tot pulp, eventueel met wat verse muntblaadjes. Maak af met een eierdopje rum (30 ml), gecrusht ijs en nog meer verse muntblaadjes. Top af met spa rood. Ongeveer 100 kilocalorieën per portie!

 

5x Slanke cocktails en skinny party drankjes

3. Kokoswater-champagne cocktail – 150 kilocalorieën

Kokoswater is een perfecte dorstlesser, en geeft nét een subtiel tropisch smaakje aan champagne. Meng voor deze door mijzelf bedachte cocktail 100 ml kokoswater met 80 ml champagne, aardbeien, granaatappelpitjes of ander fruit om te garneren. Gemiddeld zo’n 150 kilocalorieën per glas – not that anyone is counting.

 

5x Slanke cocktails en skinny party drankjes

4. Bloody Mary – 125 kilocalorieën 

Hét ontbijt tegen een kater, schijnt. Dat heb ik zelf nooit geprobeerd, maar ook tijdens borreluurtjes is een Bloody Mary een héél goed idee. Omdat er geen suikerhoudende siropen en dergelijke in zitten, is een dit tomatensapje met wodka bovendien lekker laag in calorieën. Je maakt ‘m van een eierdopje wodka (30 ml), limoensap van 1 limoen, ½ jalapeno peper, tabasco, tomatensap. Klik hier voor het traditionele recept.

 

5x Slanke cocktails en skinny party drankjes

5. Wodka-ijsthee – 80 kilocalorieën

Als je geen frisdrank of suikersiroop in cocktails gebruikt; wat dan wel? Nou, ijsthee bijvoorbeeld. Niet van die zoete meuk uit een pak, maar zelf gezette thee die je laat afkoelen. Meng een shot vanille wodka met een kop groene thee (rooibosthee is ook lekker, trouwens!), en doe er wat limoensap bij. Voeg eventueel een drupje honing toe. Bevat zo’n 80 kilocalorieën per glas (zonder honing).

Cheers!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties