logo
FOODSPIRATION

6 Redenen waarom bananenbrood ALTIJD een goed idee is

6 Redenen waarom bananenbrood ALTIJD een goed idee is

Eén van de meest gebruikte zoektermen op mijn blog is: bananenbrood. Best gek voor een gerecht dat vijf jaar geleden nog amper bekend was, en inmiddels niet meer weg te denken is uit de keuken van de gemiddelde foodie. Eigenlijk is het helemaal niet nodig om redenen aan te dragen waarom bananenbrood een goed idee is, maar ik doe het lekker toch. Een lofzang op bananenbrood!

6 Redenen waarom bananenbrood ALTIJD een goed idee is

1. Het is gezonder dan cake

Maar tegelijkertijd smaakt het wél net als cake. Omdat bananen van nature lekker zoet zijn hoef je geen extra suiker of andere zoetmakers te gebruiken, wat bananenbrood een mooie verantwoorde snack maakt. Of een lekker ontbijtje, natuurlijk.

2. Kant-en-klaar te koop bij Appie!

Je kunt deze versnapering vanaf vandaag kant-en-klaar kopen bij Albert Heijn! SUNT bananenbrood ligt vanaf 29 april in alle Albert Heijn XL vestigingen van Nederland en in 35 AH winkels in België. Ik heb het voor je voorgeproefd – it’s a dirty job, but someone’s gotta do it – en heb het hélemaal goed gekeurd! SUNT bananenbrood bevat geen toegevoegde suiker en is glutenvrij, maar gelukkig totaal niet droog. Een broodje heeft een perfect handzaam formaat, waar je ongeveer vijf plakjes per broodje uit haalt. Oh, en voor de broden worden rijpe bananen gebruikt die anders verspild zouden worden. In supermarkten en horeca worden namelijk weggegooid als ze ’te rijp’ zijn. Zonde, toch? Dat vond Laura, de oprichtster van SUNT ook. En hoe kun je bananen nu beter hergebruiken, dan door er bananenbrood mee te bakken?

6 Redenen waarom bananenbrood ALTIJD een goed idee is

3. Iedereen vind het lekker

Dat is misschien nog wel het mooiste aan bananenbrood: het is een echte allemansvriend. Jong, oud, healthfreak, bourgondiër – ze lusten het allemaal. Dat komt ook door speerpunt nummer 4: je kunt ‘m beleggen op elke manier. Zoetekauwen gaan voor een laag Nutella, verantwoorde snackers voor een schepje magere kwark en een handje blauwe bessen.

4. Elke topping werkt: van hartig tot zoet

Net als een gewone boterham kun je bananenbrood beleggen op eindeloos veel manieren. Hartige belegvarianten zijn met pindakaas en een paar plakjes banaan of appel, of bijvoorbeeld ongezoete kwark en gehalveerde snacktomaatjes. Die laatste variant is ook heel goed in combinatie met fruit! Maar ook een drupje honing, likje Nutella of beetje jam zijn fantastisch op je bananenbroodje.

6 Redenen waarom bananenbrood ALTIJD een goed idee is

5. Makkelijk zelf te maken

Zoals ik al zei in de inleiding van dit artikel: bananenbrood is één van de meest gebruikte zoektermen op mijn blog. Dat geldt niet alleen voor mijn blog, maar voor het hele internet: de hele wereld zoekt vaak een veelvuldig naar recepten voor bananenbrood, waaruit we kunnen opmaken dat er behoorlijk wat broden gebakken worden door enthousiaste thuiskoks. Hieronder zie je een aantal van mijn variatierecepten, mocht je iets willen proberen. Kan niet mis gaan!

6. Makkelijk te variëren

Met appel, met peer, met kiwi, met bosbessen… Je kunt het zo gek niet bedenken, of het werkt in een bananenbrood! Waar wacht je nog op? Bakken jij!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties