logo
FITSPIRATION

9 Dingen waar fit girls blij van worden #girlslove2eat

181214172527kerstdinerimage.jpg

In de feestmaand december is het lastig om gezond en in shape te blijven. Dat is niet erg, want in een écht gezond eetpatroon is ruimte voor lekkernijen en verwennerijen. Om dat te vieren organiseerde ik samen met Jenny van Healthyfans een kerstdiner voor een groep fitte bloggers, de Girlslove2run crew, die elke maand samenkomen. Normaal doen we dan een heftige workout of intense training, maar als je Jenny en mij aan het roer zet krijg je… ETEN. VEEL. ETEN. Is het allemaal gezond? Nope. Maar dat hoeft ook niet. Niet altijd.

 

Van deze 8 dingen worden wij fit girls namelijk ontzettend gelukkig.

 

houmous, sabra, mezze, foodness, kerst, gezond, snack

 

1. Houmous van Sabra

Een makkelijk en toch nog enigszins gezond voorgerechtje? Houmous is je vriend! Serveer het met (Turks) brood en rauwkost, en kies het liefst voor verschillende varianten. Sabra heeft een hele lekkere pikante houmous (mijn lievelingshoumous, na mijn zelfgemaakte versie!) maar ook de Arabia houmous mag er zijn. Mocht je toch ook iets anders willen serveren voor mensen die niet dol zijn op kikkererwten, dan is de Tehina Aubergine een aanrader.

 

pasta, renzo's delicatessen, salade, renzo, foodness,

 

2. Renzo’s  Delicatessen

Wij probeerden een pittige pastasalade piment met pecorino, rucola en rode peper. Dat is niet het enige dat deze traiteur te bieden heeft. Mocht je in Amsterdam wonen, fiets dan vooral eens langs bij de winkel op de Van Baerlestraat 67. Je slaat steil achterover van de variëteit aan verse pasta’s, blikken en flessen olijfolie, cantuccini koekjes en nog heel, heel veel meer.

 

kwekkeboom, kerstbrood, kerst, diner, foodness

 

3. Kerstbrood van Kwekkeboom

Bij een kerstfeest kan kerstbrood natuurlijk niet ontbreken. Ook sportieve meiden die zo gezond mogelijk leven zijn daar namelijk dol op. Onze kerstbroden van Kwekkeboom waren dan ook binnen een oogwenk verorberd. Damn.

 

scavi & ray, prosecco, girlslove2eat, scavi, ray, prosecco

 

4. Prosecco Scavi & Ray

Een kerstdiner zonder feestelijke bubbels, dat kan natuurlijk niet. Maar het oog wil ook wat, dus zochten wij naar de mooiste flessen die er te vinden zijn in Nederland. Gevonden! Scavi & Ray bezorgde een speciale limited edition prosecco, die in een wel heel mooie fles zat. Nog niet in Nederland te koop, maar andere varianten van Scavi & Ray prosecco zijn bij Gall & Gall te krijgen.

 

Van Ness cupcakes, foodness, kerstdiner, girlslove2eat

 

5. Cupcakes Van Ness

De oplettende lezer heeft deze beauties al voorbij zien komen op Instagram. Vanessa van Van Ness (die naam is geen toeval!) bakt de lekkerste cupcakes van Amsterdam en verkoopt ze in de Spuistraat. Het is een heel klein winkeltje op nummer 232, maar absoluut een bezoekje waard. Hallo, een blik op deze cupcakes zegt toch genoeg? Je ziet hier: red velvet cupcakes, vanille cupcakes met vanille frosting en vanille cupcakes met chocolade frosting. 

 

ben & jerry, ben jerry's, foodness, ijs, kerstdiner,

 

6. Ben & Jerry’s

De belangrijkste gang van een diner is natuurlijk het dessert. Ben & Jerry’s verzorgde een partij ijs die de avond briljant afsloot. Want hoewel al die vrouwen bij elkaar ontzettend gezellig zijn; Ben en Jerry blijven gewoon onze hartsvrienden.

 

Strong viking run, water edition, foodness, sport

 

7. Strong Viking run

Maarrr dat was nog niet alles. Wat geef je als kerstkado aan groep fit girls? Een fikse workout, natuurlijk! Met zijn allen gaan we op zaterdag 13 juni meedoen aan de Strong Viking Run – Water Edition. Dit sportieve festijn vindt plaats in Nijmegen, en wordt bevolkt door stoere en sterke mannen. Die gaan wij dus even laten zien hoe het écht moet. Er zijn parcours van 7, 13 en 19 kilometer – ik ga voor de 19! Doe je ook mee?

 

yoghurt barn, bloggers, girlslove2eat, foodness, kerstdiner

 

8. Yoghurt Barn

Zonder een goede locatie is een kerstdiner natuurlijk nergens. Yoghurt Barn heeft vestigingen in Utrecht en Amsterdam en biedt de allerlekkerste yoghurtcreaties die je kunt bedenken. Van toppings met speculaas en chocolade tot superfoods en vers fruit – ze maken het ter plekke voor je! We zijn vereerd dat we van het restaurant in Amsterdam gebruik mochten maken voor ons kerstdiner. We’ll be back!

 

good food, laurianne Ruhe, kerstdiner, foodness, girlslove2eat

 

9. Boek Good Food van Laurianne Ruhe

Nóg meer kerstkadootjes! Voedingscoach Laurianne Ruhe schreef het boek Good Food, omdat ze mensen wil helpen gezonde voeding te integreren in hun dagelijkse leven. Een mooi streven, toch? Ik moet het nog lezen, je hoort er snel meer over op Foodness.nl.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties