logo
RECEPT

5x Zomerdrankjes voor in je hangmat (met en zonder alcochol)

zomerdrankjes hangmat
INGREDIËNTEN
Tosso (Tonic-Espresso)

Terwijl ik middenin het verbouwstof zit en er geen einde aan lijkt te komen, houdt één gedachte me op de been tijdens deze verbouwing. Het idee dat ik deze zomer op mijn eigen dakterras kan zitten, in mijn hangmat, met een zomers drankje in mijn hand. Bovenop het huis dat ik zelf heb verbouwd! Voordat het zover is heb ik nog een paar maanden buffelen te gaan, maar de hangmat heb ik vast uitgezocht. Een tweepersoons exemplaar van Tropilex,  in een mooie taupe kleur. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de details, nietwaar?

Weet je wat, we doen gewoon net alsof het al zomer is. Goed? Ik zet mijn 5 favoriete zomerdrankjes op een rij, en schuif nu met een zelfgemaakte tosso (nummer 1!) weer achter mijn laptop terwijl ik kijk naar de meest druilerige dag in de geschiedenis van de mensheid. Echt mensen; het wordt ooit weer lente. Sneller dan je denkt!

 

1. Tonic-Espresso (Tosso)

Met stip op nummer één: de tonic-espresso. Deze ‘Tosso’ maak je door een espresso te bestellen en er zelf een flesje tonic in uit te schenken. Het is bitter, in de verte heeft het een zoetje, er zitten bubbels in… Perfect als het op een warme zomerdag te heet is om koffie te drinken!

Zomerdrankjes tosso

 

2. Nojito

Een mojito, maar dan zonder alcohol. Gemaakt van citroensap, munt, 7-Up en rietsuiker. Maak ‘m het liefst in een groot glas. Vul dat met een paar blaadjes verse munt en een eetlepel rietsuiker, plus een paar limoenpartjes. Stamp dit fijn met een cocktailstamper of een vijzelstamper. Heb je die niet? De achterkant (het handvat) van bijvoorbeeld een pureestamper werkt ook prima als stamper! Vul de helft van het glas bij met water, de andere helft met 7-Up. Top af met lekker veel ijsblokjes. Roer met een roerstaafje en voeg eventueel nog wat muntblaadjes of extra citroen- of limoenpartjes toe.

Pssst: mocht je toch voor de alcoholische variant willen gaan, voeg er dan nog een scheut rum aan toe. Cheers!

zomerdrankjes nojito

 

3. Mango-komkommersap

Dit is een kruising tussen een sapje en een smoothie, met net iets meer bite dan een hap-slik-weg-sapje. Je maakt het van mango, komkommer, water en een beetje limoensap, afgetopt met lekker veel ijsklontjes. Meng de mango en komkommer in een blender tot het een gladde puree is, breng op smaak met limoensap en verdun naar de gewenste dikte met water. Lees het volledige recept voor mango-komkommersap hier! Extra lekker als je ‘m serveert in een hangmat, in een glazen pot of cocktailgras met een zomers parapluutje… 😉

zomerdrankjes mango-komkommersap

 

4. Champagne

Een persoonlijke favoriet. Is er iéts feestelijker dan een bubbel? Precies! Bovendien bevat een glas champagne maar 95 kilocalorieën per glas. Dat is vrijwel evenveel kilocalorieën als één volkoren boterham, zonder beleg. Je hebt vast misschien weleens gehoord dat rode wijn hart- en vaatziekten helpt te voorkomen. De anti-oxidanten in deze wijn zouden daar voor zorgen. Geluk voor de rode wijnhaters: uit onderzoek blijkt dat champagne diezelfde anti-oxidanten bevat. Cheers!

zomerdrankjes champagne

 

5. Kickstart sapje met sinaasappel, kokoswater, gember & cayennepeper

Maak zelf een sapje van uitgeperste sinaasappel en kokoswater. Om de boel op smaak te brengen juice je een stronkje gember en een halve komkommer, en meng je die door het sinaasappel-kokoswater-sap. Breng op smaak met een snuf cayennepeper. BAM! Kijk hier voor het volledige recept.

zomerdrankje kickstart sapje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties