logo
FOODSPIRATION

Anti-griep tip? Peper in je reet

180215140231167222985.jpg

Het eind van februari is alweer in zicht en dit jaar ben ik gevrijwaard gebleven van eindeloos gezever over goede voornemens. Het goede voornemen om af te vallen heb ik wonder boven wonder amper voorbij zien komen. Het aangaan van een bewuster manier van leven voerde de boventoon. De modellen die ik begeleid bij Model Workout wil ik ook bewust laten zijn om op een gezonde manier aan de maten te voldoen. Na zo’n sessie kan ik zelf niet wachten om het gat in mijn gezicht vol te proppen met koek, patat, chips en eetlepels suiker. Zo blijf ik in balans.

 

Maar als ik iets momenteel zelf niet ben dan is het wel in balans. Er gaat al weken een griepgolf door het land heen en die heeft het op mij persoonlijk gemunt. Week na week beuken de golven al op mij in en ben ik een zielig hoopje mens (ik doe aan zelfmedelijden). Er zat al weinig vet aan, maar die griep, die kluift gewoon mijn botten kaal.

 

Toch kreeg ik van de week de vraag van een vrouw uit mijn lessen hoe het mij toch lukt om zo dun te blijven. Ik heb flink in d’r gezicht staan hoesten en hoop dat de griep haar geeft wat ze wilt. Dit zielig hoopje mens is al weken zijn best aan het doen om meer dan genoeg te eten. Om bouwstoffen binnen te krijgen, om een klein beetje gezond vet te kweken zodat ik bij de eerstvolgende cholera- en tyfusepidemie niet als eerste het loodje leg. Ik eet goed en voldoende en zit vervolgens op de wc beroerd te wezen. De losse fladders schieten als kanonnen uit mond en kont en je doet maar één ding als je jezelf echt zielig vindt en dat is mama bellen. Stomen, eruit zweten en het eruit eten. Zo gezegd en zo gedaan. Kamille in een pan kokend water, handdoek over mijn hoofd en stomen maar. Vier dekens en pyjama aan en de verwarming hoog. En de klapper op de vuurpijl, pepers in mijn eten. Nee, dan heb ik het niet over witte en zwarte peper, maar chilipepers.

 

Wetenschappers hebben nieuw bewijs gevonden dat een stof die in chilipeper zit, capsaïcine, kan helpen om af te vallen. Deze stof heeft namelijk een gunstig effect op de stofwisseling. Het nieuwe onderzoek laat zien dat capsaïcine helpt om af te vallen en het metabolisme versnelt. Capsaïcine is het ingrediënt dat chilipepers heet maakt. Het kan helpen bij de vetverbranding in het lichaam. Capsaïcine kan het lichaam stimuleren om vet te verbranden en warmte te creëren.

 

Ik eet momenteel alleen nog maar Mexicaans, Indonesisch, Thais en Indiaas en ik heb het serieus feestelijk naar mijn zin. Ik geniet met volle teugen van alles wat ik in mijn mond stop en alles komt er ook als confetti spaghetti weer uit. Ik zit met een feestmuts op de wc mijn griep mijn lichaam uit te bonjouren. Daar heeft ie niet van terug! Al schreeuw ik soms moord en brand als ik net iets te veel pepers heb gebruikt…

 

En omdat het toch één groot feest is maak ik voor mezelf chili brownies want na al dat lichamelijk geweld is chocola de oplossing. Zoals altijd <3 Ben jij benieuwd naar deze combinatie? Het recept voor deze verassende brownies vind je hier.

 

PS: Wil je meer van mijn gekkigheid lezen en waar ik mij nog meer mee bezighoud? Check dan mijn andere blogs eens op Model Workout. Daar geef ik ook nog eens tips over sporten!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties