logo
FOODSPIRATION

Appelazijn: wonderbaarlijk voor je gezondheid

261113170143blog3hannekeappelazijn.jpg

Wat zijn alle gezondheidsvoordelen van appelazijn? Dat zijn er zeker zeer veel. Als je iedere dag 2x een theelepel biologische appelazijn zou innemen dan heeft dit een aantal gezondheidsvoordelen en kun je daarmee verschillende aandoeningen oplossen of voor een groot deel verminderen. Het zou toch mooi zijn als dit ook voor jouw gezondheid iets zou kunnen betekenen?

 

Appelazijn en allergieën, astma, huisstofmijt en eczeem

Als je dagelijkse twee glazen water zou innemen met daarin een opgeloste theelepel appelazijn, zou dat weleens een heel gunstig effect kunnen hebben op diverse allergieën zoals hooikoorts, voedsel en dierenallergieën maar ook bijvoorbeeld op overgevoeligheid van huisstofmijt. Een mooi voorbeeld: mijn nicht heeft al jaren last van astma, eczeem en allergieën voor dieren. Ze las een aantal maanden geleden een stukje dat ik op de website Beautyandthe.com van mijn dochter Sophia Tienstra had geschreven over appelazijn. Nadat mijn nicht dit een aantal weken probeerde, schreef ze mij een berichtje dat ze na jaren merkte dat haar huid rustiger werd, haar ringen weer pasten, maar ook dat ze minder last had van hooikoorts, zeker in het hoogseizoen. Tot haar grote vreugde kan ze nu ook met haar dochtertje mee naar de manege, iets wat haar daarvoor nooit lukte omdat ze het ontzettend benauwd kreeg door haar paardenallergie. Dit komt door de antioxidanten in de appelazijn die het immuunsysteem van je lichaam op een natuurlijke manier versterken. Mooi hè?

 

 

Afvallen met appelazijn

Er zijn verschillende onderzoeken naar afvallen met behulp van appelzijn gedaan met diverse testgroepjes, dit met positief resultaat. Bij de groep die 30 ml appelazijn innamen met water als start van de dag, was de Body Mass Index (BMI) na 3 maanden een stuk lager dan aan het begin. Bij de groep die 15 ml appelazijn innam was dit resultaat iets minder en bij de groep die niets nam was er ook geen enkel resultaat. In deze test is er een duidelijk verband te zien: bij de personen die de appelazijn gebruikte kwam de vetverbranding sneller op gang. Advies: neem 2x per dag een glas water met 1 theelepel, het liefst 20 min. voor je maaltijd (ontbijt en diner). Gebruik niet meer dan 1 theelepel azijn, dit in verband met de te hoge zuurgraad. Drink het met een rietje om het glazuur van je gebit te beschermen.

 

appel

 

Appelazijn en acne

Door verstopping van de talgklier in de huid kunnen er puistjes ontstaan, waardoor er een ophoping van talg ontstaat. Dit kan lijden tot ontsteking van de huid. Omdat appelcider ontstekingsremmend werkt heeft dit ook hier een gunstige invloed op. Ook kun je met de appelazijn je huid dagelijks reinigen, omdat het zorgt voor een neutrale PH waarde in je huid. Je zal merken dat je huid weer gezond aan gaat voelen en minder talg gaat produceren. Advies: doe de appelazijn op een met water (half/half) nat gemaakt wattenschijfje en reinig daar je huid mee.

 

Hieronder wil ik nog enkele gezondheidsvoordelen van appelazijn benoemen:

– Versterkt de maag

– Helpt tegen nierstenen en reinigt de nieren

– Verlicht hoofdpijn en migraine

– Verlaagd de bloeddruk en cholesterol

– Vermindert ontstekingen

– Vermindert en voorkomt herpes en schimmels

– Helpt bij artritus en spierpijnen 

 

Wat heb je te verliezen? Een fles biologische appelazijn kost niet te veel (in de Foodness shop schaf je al een fles (750 ml) aan voor €3,09), je doet er lang mee en het heeft wonderbaarlijk veel voordelen. Mocht je het gaan proberen, wens ik je er veel succes mee en hoop ik dat ik je met deze adviezen heb kunnen helpen. Op weg naar een betere gezondheid.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • NIERSTENEN - G&R AdviesG&R Advies says: 26th nov 13 12:00 pm

    […] de zure aard heeft appelazijn een alkaliserende effect op ons lichaam, bloed en urine. Verbetert de spijsvertering, helpt […]

  • Mike says: 26th nov 13 12:00 pm

    Ik ben enorm allergisch voor katten, nadat ik er net een heb aangeschaft. Wil er heel graag vanaf komen. Hoe lang moet ik appelazijn drinken voor resultaat. Ben al een week begonnen.

  • Mike says: 26th nov 13 12:00 pm

    Ik ben enorm allergisch voor katten, nadat ik er net een heb aangeschaft. Wil er heel graag vanaf komen. Hoe lang moet ik appelazijn drinken voor resultaat. Ben al een week begonnen. Wie kan mij helpen?