Is het nu een fruit of een groente? Ach, who cares: avocado’s zijn gewoon verdraaid lekker! Oké, en officieel (botanisch gezien) is het fruit. De vrucht bestaat voor ongeveer een derde uit gezonde vetten, wat betekent dat er wel veel calorieën in zitten. Eet dus een kwart of een halve, in plaats van een hele. Besprenkel het deel dat je wil bewaren met een beetje citroensap zodat de avocado niet bruin wordt door oxidatie, wikkel het in folie en bewaar het in de koelkast.
Wat zit er in avocado’s?
Hou je vast: goede vetten (omega 3), vezels, vitamine K, vitamine E, magnesium, fosfor, ijzer, vitamine B1, B2, B6, B11, kalium, anti-oxidant luteïne, natrium, calcium.
Wat is er goed aan avocado’s?
De vrucht is goed voor je huidcellen dankzij de vetten en vitamine E. Ook vitamine B1, B2 en B6 zijn goed voor je huid, nagels en haar. De gezonde vetten in een avocado helpen om je cholesterol te verlagen, door het slechte cholesterol LDL te verhalen en het goede cholesterol HDL te verhogen. De omega-3 vetzuren verminderen dus de kans op cardiovasculaire ziekten (afwijkingen die te maken hebben met hart en bloedvaten) en zijn daarnaast goed voor je hart en hersenen. De glycemische index (1 is het laagst, 100 is het hoogst) van avocado’s is 10, wat betekent dat het langzaam afgebroken wordt en je bloedsuikerspiegel niet omhoog schiet.
Recepten met avocado’s:
– Smoothie met mango, avocado en spinazie
– Chocolademousse van avocado en banaan
– Toast met avocado en gepocheerd ei
Bronnen:
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties