logo
FOODSPIRATION

Bag & Buy: De eerste verpakkingsvrije supermarkt van Nederland?

011014180745supermarktimage.jpg

Vind je het ook zo'n onzin dat er tegenwoordig om elk koekje en elke rare druif een volledige verpakking zit? Nog los van het feit dat dat bijzonder belastend is voor het milieu en extra geld kost, is het ook nog eens gewoon onnodig. Er gloort echter licht aan de horizon: er komt in 2015 een volledig verpakkingsvrije winkel in Nederland! Er is een maar één mits: er moet nu binnen 60 dagen via crowdfunding voldoende geld binnengehaald worden. 

 

In Berlijn bestaat er overigens al een verpakkingsloze supermarkt, zoals je eerder hebt kunnen lezen in Claartje's blog over Berlijn. 

 

Bag&Buy, supermarkt, verpakking, verpakkinsloos, zakjes, milieu

 

De nog te openen winkel met als voorlopige naam Bag & Buy maakt het mogelijk om droge producten zoals noten, gedroogd fruit, muesli, zaden, pitten, bonen, kruiden, specerijen, rijst en pasta los te kopen. Je kunt met je eigen weckpotten komen of een pot of fles in de winkel kopen en daar de producten in meenemen. In de winkel hebben ze daarnaast ook biologisch afbreekbare zakjes te koop. Dit is in feite natuurlijk extra verpakkingsmateriaal, maar dan verantwoord en bovendien kun je zo'n zakje bij je volgende bezoek opnieuw meenemen zodat je niet steeds nieuwe (plastic) zakjes aanschaft. 

 

supermarkt, verpakking, verpakkingsloos, zakjes, nederland, milieu, milieuvriendelijk

 

Bij de supermarkt moeten straks niet alleen droge producten te koop zijn, maar ook 'natte' producten zoals olie, azijn en wijn. Je kunt zelf de hoeveelheden bepalen. Als je dus maar een kleine hoeveelheid nodig hebt voor een bepaald recept, blijf je niet met een heleboel restproduct zitten. 

 

Zeg nou zelf, dit ziet er toch uit als een snoepwinkel?

 

supermarkt, verpakking, verpakkingsloos, zakjes, nederland, milieu, milieuvriendelijk

 

Wil je graag dat dit initiatief bij jou in de buurt komt? Op dit moment zijn de intiatiefnemers bezig om bijdragen te werven uit giften om de winkel te realiseren. De hoofdstad provincie waar de meeste steun vandaan komt, krijgt de primeur. Hier zullen ze de winkel gaan huisvesten. De initiatiefnemer hoopt uiteindelijk in elke stad in Nederland een vestiging te hebben. We like!

 

Waar hoop jij dat deze briljante supermarkt het eerst zal openen?

 

 supermarkt, verpakking, verpakkingsloos, zakjes, nederland, milieu, milieuvriendelijk

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties