logo
FOODSPIRATION

Battle of the energy bars: wat is het lekkerste tussendoortje?

Battle of energy bars: wat is de lekkerste energiereep?

Niét te pruimen ben ik, wanneer ik trek heb. Niet alleen ben ik bijzonder chagrijnig wanneer ik te weinig of te laat eet, ik krijg het ook nog eens koud; daar word ik nog eens éxtra chagrijnig van. Ik word kortaf, vervelend, ga snauwen… Kortom, ik zorg ervoor dat ik altijd iets te snacken heb in mijn tas. Een energiereepje of zo. Het liefst maak ik die zelf (volgens dit recept bijvoorbeeld) en bewaar ik een voorraadje in de vriezer, maar soms is mijn voorraad op en grijp ik naar kant-en-klare repen. Omdat je na het eten van een candybar binnen een uur opnieuw trek hebt kies ik het liefst voor een verantwoorde fruitreep, zoals die van Nakd. Die zijn namelijk zoals ik ze zelf ook zou maken: gemaakt van dadels, noten, (gedroogd) fruit, en verder niets. Geen geur-, kleur- en smaakstoffen, geen toegevoegde suikers, geen rotzooi.

Battle of energy bars: wat is de lekkerste energiereep?

Origineel tussendoortje

Het leuke aan af en toe kant en klare repen kopen, is dat je op nieuwe ideeën komt voor je eigen tussendoortjes. Zelf grijp ik al snel naar dadels, havermout en pindakaas voor mijn repen, maar Nakd heeft bijvoorbeeld een Apple Crunch reep in het assortiment die me meteen nieuwsgierig maakte. In ruil voor een vrachtlading Nakd repen (en dan bedoel ik ook echt een vráchtlading) mocht ik mijn favoriete smaak uitkiezen. Damn, wat ik heb ik toch een rotbaan…

Battle of energy bars: wat is de lekkerste energiereep?

Kant-en-klaar is oké

Eerst nog even over die reep. Ik ben namelijk doorgaans niet dol op kant-en-klare producten, en wil even uitleggen waarom ik wél dol ben op deze units. Het komt er eigenlijk op neer dat ik, als ik zelf een product op de markt zou brengen (ideetje voor in de toekomst?), ik precies dezelfde standaarden zou hanteren als Nakd:

– 100% natuurlijke ingrediënten

– geen toegevoegde suikers of stropen

– gluten, tarwe- en lactosevrij

– wholefood; puur natuur

In de praktijk betekent dit dat er op de ingrediëntenlijst vaak maar 2 tot 5 ingrediënten staan. Zo bevat de Cashew Cookie reep – hou je vast: Cashewnoten (51%), Dadels (49%). Dat is het! Kijk, daar hou ik van.

Battle of energy bars: wat is de lekkerste energiereep?

Hoe dan?

Hoe kan het dat de repen dan toch lekker smaken, zonder suiker et cetera, en bovendien te bewaren zijn? Goeie vraag! De ingrediënten bestaan hoofdzakelijk uit noten en gedroogde vruchten, en die zijn nu eenmaal van nature lang houdbaar. Ook bevatten ze van nature suikers waardoor er geen smaakmakers nodig zijn. Dat de suikers natuurlijk zijn betekent overigens niet dat je er eindeloos van moet blijven eten! Houd het bij een of twee reepjes per snack attack; een energiereep bevat zo’n 140 kilocalorieën per reep.

Battle of energy bars: wat is de lekkerste energiereep?

Mijn favoriete energiereep

Goed, terug naar mijn lastige taak om een favoriet te kiezen. Eerst maakte ik een top drie, die verrassend genoeg vooral uit chocoladesmaken bestond. Je bent een chocolademeisje of je bent het niet. (Wel, dus. Blijven opletten!). In mijn top drie:

– Nakd Apple Crunch

Bevat appel, knapperige stukjes soja crunch, en dadel. Wie houdt van een bite zal de crunchy repen kunnen waarderen, want er is nét wat meer te kauwen dan bij de andere energierepen.

– Nakd Cocoa Delight

Cacao, dadel, noot. Niets meer, niets minder. Hoewel er dus geen chocolade in zit, doet de reep voor mij niet onder voor een dikke reep chocola. Alleen is-ie een heel stuk gezonder en natuurlijker!

– Nakd Cocoa Orange

Vergelijkbaar met de Cocoa Delight, maar dan met een hint van sinaasappel. De structuur is daardoor nog iets steviger en compacter.

 

And the winner is…

COCOA DELIGHT!

Waarom? Omdat het net een chocoladereep is. Maar dan nóg lekkerder. En gezonder. Gaat dat proeven!

Battle of energy bars: wat is de lekkerste energiereep?

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties