logo
FOODSPIRATION

Beste kookshows van nu (gewoon op Netflix!)

Rotten Netflix

Nu we toch allemaal thuiszitten, kunnen we extra veel aandacht besteden aan onze kookkunsten en keukencapriolen. Wil je op een makkelijke en laagdrempelige manier meer culinaire informatie vergaren? Zelf houd ik ervan om daarvoor naar een aantal goede shows te kijken, die jouw kookkunsten allemaal kunnen helpen verbeteren. Hieronder zet ik dan ook een aantal programma’s op een rijtje die hieraan zullen bijdragen! En het leuke is dat ze allemaal op Netflix te vinden zijn.

VPN voor meer content

Voordat we ingaan op een aantal series, is het belangrijk om deze applicatie te vermelden waarmee je nog meer content kunt raadplegen. Wat is VPN dan? Dit is een tool of applicatie die je kunt gebruiken om jouw huidige locatie te verbergen. Wanneer je namelijk verbinding maakt met een server van de aanbieder, neemt jouw device de locatie van de server aan. Hierdoor lijkt het alsof jij je op een andere locatie bevindt.

Wil je bijvoorbeeld een kookshow kijken die alleen in Amerika op Netflix staat, dan kun je hiervoor een VPN gebruiken. Netflix kijkt namelijk naar jouw IP-adres. Wanneer jouw device het IP-adres van de server in Amerika heeft, lijkt het alsof jij je in Amerika bevindt. Hierdoor kun jij gewoon de series en films raadplegen die daar op Netflix staan. Het is dus een ideale manier om het aanbod van Netflix flink uit te breiden!

The Chef Show Netflix

The Chef Show

Een absolute must see voor mensen die helemaal weg zijn van foodtrucks. In deze show staat namelijk de man centraal die in de film ‘Chef’ een foodtruck begint. Om zijn personage goed te kunnen spelen, is hij in de leer gegaan bij Roy Choi, de man die de hele foodtruckbeweging heeft opgezet. Niet alleen komt hier hilarische televisie uit voort, ook krijg je een inkijkje in de wereld van de foodtrucks.

Tijdens de show gaat men op zoek naar heerlijk eten dat bereid wordt in foodtrucks. Daarnaast worden ook populaire gerechten uit de uiteindelijke show behandeld. Niet direct een film met nieuwe gerechten, wel een hele leuke film over de foodtruckbeweging en hoe deze is opgekomen.

Chef's Table

Chef’s Table BBQ

Ben je een echte liefhebber van de barbecue? Dan is deze serie absoluut iets voor jou. In deze serie wordt er elke aflevering een bezoek gebracht aan een andere fan van de barbecue. Daarbij gaat het om mensen die het liefst dagelijks op vuur koken en die er ook midden in de nacht voor durven opstaan. Naast dat de mensen spreken over de passie die ze hebben, wordt er ook ingegaan op een aantal technieken en geheimen die je moet weten als je zelf wilt gaan barbecueën!

The final table

The Final Table

Extreem bekend vanwege de diversiteit in het programma. In deze serie doen 12 koppels uit 12 verschillende landen mee aan de competitie wie de beste koks zijn. Tijdens de afleveringen wordt er telkens een populair gerecht uit een van de landen bereid. Elke aflevering zal er een team afvallen, totdat de uiteindelijke finalisten overblijven. Door dit programma leer je de echte diversiteit die de verschillende keukens ter wereld kenmerken!

Rotten Netflix

Rotten

Dit is niet echt een serie die ingaat op hoe je bepaalde gerechten bereidt of welke ingrediënten je moet gebruiken. In deze serie staat vooral de consumptiemaatschappij centraal en wordt ingegaan op de gevolgen van al het eten dat we produceren en consumeren. Daarbij komt bijvoorbeeld ook suiker uitgebreid aan bod.
Doordat het ene onderwerp afwijkt van de ander, is dit niet echt een programma dat je beter gaat leren koken. Wel ga je heel anders naar eten kijken. Er wordt een uniek inzicht gegeven in het eten dat we tegenwoordig consumeren en wat de gevolgen daarvan zijn. Daarbij wordt gekeken naar zowel het persoonlijke als het duurzaamheidsaspect. Ik vond het heel verhelderend. Een aanrader!

Er zijn dus genoeg films en series op Netflix die serieus het overwegen waard zijn wanneer je iets meer te weten wilt komen over het eten dat we consumeren. Of je nou op zoek bent naar competities, wetenschappelijke series over onze consumptiemaatschappij of gewoon wilt leren hoe andere chefs eten bereiden, voor iedereen zit er wel een geschikte serie bij! Heb je zelf nog andere films of series die we niet mogen missen? Laat het hieronder weten in de reacties!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties