logo
FOODSPIRATION

10 Gezonde gluten-, lactose-, geraffineerde suikervrije, vegetarische snacks voor onderweg

040214100348BlogAngela5image.jpg

Bijna dagelijks reis ik met de auto, trein, tram en of bus om bij shoots, castings, shows, screentests en meetings rondom mijn blog Great Body & Skin te komen. Ik ben dus een echte forens. Net als de helft van werkend Nederland. Forenzend Nederland moet ’s morgens vroeg haar bedje uit, want helaas: de werkgever zit niet om de hoek. Tegen half 8 pakken forenzen net als ik massaal de auto, bus, trein of tram om op de plek van bestemming te komen. Rond 6 uur ’s avonds komt dezelfde stroom in omgekeerde richting weer op gang.

 

6 Uur 's avonds is ook de tijd dat wij als Nederlanders van oudsher gewend zijn om de warme hap voorgeschoteld te krijgen. Het kan dus zo maar zijn dat forenzend Nederland in de auto, bus, trein of tram een rommelig gevoel in de maag ervaart. Omdat het nog wel even zal duren voordat je het rommelende gevoel kunt dempen (je moet nog boodschappen doen, koken en er is ook nog treinvertraging/file) is het een goed moment om een snack tevoorschijn te halen. Wat is nu een gezonde snack, die ook nog eens lekker is en makkelijk om mee te nemen? Hieronder geef ik je een overzicht van 10 gezonde snacks die je in de meeste supermarkten of zelfs op het treinstation kunt krijgen en die glutenvrij, lactosevrij, geraffineerde suikervrij, vegetarisch en gezond zijn.

 

Appel

Lekker in schijfjes of blokjes met kaneel, of neem een hele appel mee. Laat de schil eromheen als de appel biologisch is. Hierin zitten namelijk veel vezels en de meeste vitaminen bevinden zich vlak onder de schil. Is de appel niet biologisch? Dan kun je hem beter wel even schillen. Reis je met het openbaar vervoer? Bij de Kiosk op het station en de AH to Go kun je voorgesneden appelpartjes (met schil) krijgen. Niet biologisch, wel zo gemakkelijk en vele malen gezonder dan een worstenbroodje.

 

Victoria Beckham snackt met een appel

Ook Victoria Beckham snackt graag een appeltje.

 

Gekookt ei

Dit vergt iets meer voorbereidingswerk, maar als je aan het begin van de week en halverwege de week een aantal eieren kookt en in de schaal bewaart in de koelkast, dan ben je verzekerd van een gezonde, proteïnerijke snack met in het midden de dooier: een vitamine A-bommetje (wat heel fijn is voor een mooie huid). Tip: was een rauw ei aan de buitenkant en kook hem mee met het kookwater van je rijst of glutenvrije pasta.

 

Banaan

Een heel simpele en voor de hand liggende snack zou je denken, maar je wilt niet weten hoe vaak “do bananas make you gain weight”  wordt gegoogled. Bananen zijn vezelrijk, geven je energie en bevatten het stofje tryptofaan, waardoor je ’s avonds makkelijker en dieper slaapt. Een banaan kun je op het station bij de Kiosk, AH to Go en winkels als De Broodzaak krijgen.

 

Allessandra Ambrioso drinkt groen sapje

Victoria's Secret model Allessandra Ambrosio haalt graag een groen sapje.

 

Rauwe broccoliroosjes

Broccoli bevat een hoog gehalte aan vezels, vitamine C en bevat zelfs relatief veel eiwit. Voor veganisten is broccoli daarom een goede toevoeging aan hun dieet. De broccoli wel even goed wassen en aangezien je het niet kookt, en het liefst biologisch kopen. (Hier lees je wat er nog meer voor gezonds zit in broccoli!)

 

Wortelbolletjes

Te koop op het station bij de Kiosk en AH to Go. Lekker knapperig, slank en vezelrijk.

 

David Bowie en Mick Jagger, eten in de trein.

 

Bakje wortel/komkommer/cherrytomaat

Te koop bij de AH to Go. Tomaat zit vol lycopeen, wat huidveroudering vertraagt.

 

Ongezouten, ongeroosterde cashewnoten

Te koop bij AH to Go. Een flinke portie gezonde vetten en eiwitten. Houd het wel bij één handje. Noten zijn namelijk calorierijk door de vele vetten. Zo voorkom je dat je straks geen trek meer hebt in je avondeten (en je calorische boekje te buiten gaat).

 

Opgerold boekweitpannenkoekje

Vergt iets meer voorbereidingswerk, maar een stapel pannenkoekjes heb je zo gemaakt. Vooruit bakken dus! Het recept vind je op Great Body & Skin.

 

 

Rijstwafel(s) in stukjes

Rijstwafels (die glutenvrij zijn) vind ik zo lekker ruiken! Ik neem ze weleens mee voor onderweg in een zakje. Bij voorbaat breek ik ze al in stukjes, omdat rijstwafels in mijn tas toch niet heel blijven. Niet dat dat uitmaakt: in stukjes is een rijstwafel net zo lekker om op te knabbelen!

 

Smoothie

Heb je de mogelijkheid om ‘s morgens snel wat te blenden? Maak dan een mooie mix van de verschillende soorten fruit die je nog in de fruitschaal hebt liggen. Doe er een vetje bij, dan voorkom je dat de (ongeraffineerde) suikers uit het fruit te snel door je bloed worden opgenomen. Je kunt bijvoorbeeld een halve Hass avocado aan je blend toevoegen of voor de pro's chiazaden of hennepzaadolie. Heb je tarwegraspoeder in huis? Maak je smoothie dan nog gezonder met een schepje van dit supergrasje. De echte health freaks maken er een chlorellasmoothie van.

 

Safe travels!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties