logo
FOODSPIRATION

Boekrecensie: Powerfood van Rens Kroes

010914081649rens.png

Het kookboek van Rens Kroes, Powerfood, heeft direct goede verkoopcijfers en volgens EditieNL kan Rens zich aansluiten bij de grote dieetgoeroes van de laatste jaren. Een compliment dat ze met alle tevredenheid in haar zak kan steken! Haar missie om Nederland gezonder te maken, is een stapje dichterbij. In het boek draait om een gezonde leefstijl, waar je je happy bij voelt. Haar verantwoorde recepten met powerfood-ingrediënten, waaronder ook superfoods, staan in het boek praktisch uitgelegd.

 

 

Rens Kroes, powerfood, recensie

 

Toch komen er ook kritische reacties, zo meldt EditieNL in hun nieuwsbericht van 14 juli. Een dagmenu van hennepsmoothies en quinoasushi zou niet voor iedereen haalbaar zijn, en groene sapjes met tarwegras zou je volgens de critici niet voor je hele familie dagelijks klaarmaken. Ik denk dat dit te generaliserend is; waarom zou je niet profiteren van de superfoods die steeds makkelijker verkrijgbaar worden? In plaats van ’s ochtends het koffiezetapparaat aan te zetten, gooi je bijvoorbeeld een banaan en wat (diepvries)spinazie in de blender en je ochtenddrankje is net zo snel klaar. Zelfs voor het hele gezin zou zoiets niet veel moeite kosten. Naar eigen variatie zou je er inderdaad tarwegras, hennepzaad of andere superfoods aan toe kunnen voegen. De meeste superfoods zijn direct klaar voor gebruik, dus ook dit toevoegen zou weinig tijd kosten. Alleen de prijs van veel superfoods is nog vrij hoog, waardoor het niet voor iedere Nederlander is weggelegd om ze dagelijks te eten. Maar evenzo zijn er ook andere dure producten die niet voor iedereen betaalbaar zijn, en zal het steeds een persoonlijke keuze zijn om iets wel of niet aan te schaffen.  

 

Gelukkig zijn er genoeg powerfoods die veel Nederlanders al eten. Rens geeft praktische recepten met o.a. noten, quinoa, courgette of zoete aardappel.

 

Rens Kroes, powerfood, review

 

Volgens de critici moet normaal eten het codewoord blijven. Havermout zou zich niet onderscheiden van andere granen en een bruine boterham met kaas mag dus, zolang je maar gevarieerd genoeg eet, let op de grootte van porties en genoeg beweegt. Ik sluit me erbij aan dat de basis goed moet zijn; variatie is belangrijk en voldoende beweging is uiteraard ook van belang voor een goede gezondheid. Maar ontbijten met een bruine boterham, lunchen met een bruine boterham, en normale tarwepasta tijdens het avondeten noem ik geen variatie; dan eet je de hele dag tarwe!

 

Rens Kroes, recensie, kookboek, powerfood

 

Bij Rens gaat het ook om bewustwording van wat we eten; de basis moet goed & gezond zijn. En als we zin hebben in zoet, dan biedt Rens goede alternatieven van zalige snacks. Ze kosten absoluut meer tijd dan het openen van een zak chips of een doos koekjes, maar er is geen twijfel over mogelijk wat beter is voor je gezondheid! 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties