logo
FOODSPIRATION

Buurtcafé 2.0: Restaurant Nelis West | Hotspot Amsterdam

Buurtcafé 3.0: Restaurant Nelis West

Eigenlijk heb ik vaak geen zin in sjiek gedoe als ik ergens een hapje ga eten. Dan wil ik gewoon met m’n gympjes en oude T-shirt aan kunnen schuiven – en desnoods in mijn yoga pants, als ik daar zin in heb. Nu kun je zeggen dat dat overal kan en dat je gewoon schijt moet hebben aan wat anderen van je vinden, maar toch vind ik het fijn als een restaurant een sfeer heeft die zo gemoedelijk is dat je aanschuift in je oude spijkerbroek – zonder erbij na te denken of het gepast is of niet. Gewoon, omdat je je thuis voelt. Dat gevoel geeft Nelis West, waar ik afgelopen maand voor het eerst at. Een nieuw buurtcafé, maar dan 2.0 omdat het eten absoluut restaurantwaardig is.

Buurtcafé 3.0: Restaurant Nelis West

Als amuse serveert Nelis een schuimig soepje van wortel met een prettig kruidige nasmaak. Een voorbode van de gamba’s die ik als voorgerecht krijg (zie bovenste foto). Die gamba’s, met een curry-achtige roomsaus, daar droom ik af en toe nog van. Een perfecte balans tussen zoet (van de gamba’s), pittig (kruiden), romigheid en frisse touch van de vrolijke radijs. Die saus, daar heb ik geen druppel van laten liggen – dat werd allemaal opgeveegd met de bijgeleverde stokbroodjes. YUM.

Buurtcafé 3.0: Restaurant Nelis West

Ook leuk aan Nelis: de porties zijn royaal. Na het voorgerecht zat ik eigenlijk al vol, en toen moest het hoofdgerecht (witvis met een korstje van chorizo) nog komen. Zoals een foodblogger betaamt heb ik alles, maar dan ook alles, tot de laatste kruimel opgegeten, maar voor een toetje was helaas geen plek meer. Vrees niet Nelis, daar kom ik nog een keertje voor terug!

Nelis West
Witte de Withplein 43, Amsterdam

PS: Er is ook een vestiging in Oost: Nelis Oost, Sumatrastraat 28-H, Amsterdam

Buurtcafé 3.0: Restaurant Nelis West

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties