logo
FITSPIRATION

Cadeaus voor foodies – december shopping

Sunt bananenbrood

Oké, als ik eerlijk ben staat deze shopping lijst gewoon bomvol met dingen die ik zelf graag zou willen hebben. Familie, vrienden, kennissen, overbuurvrouw; als jullie meelezen weten jullie wat je voor me in huis mag halen! Maar natuurlijk ben ik niet te beroerd om mijn tips te delen met jullie. Wat stiekem weet ik het al lang: uitdelen is veel leuker dan krijgen. Of het nu tips of cadeau’s zijn. Fijne feestdagen!

Nederland Kookboek

Het kookboek dat op geen enkel boekenplankje zou mogen ontbreken. Laura de Grave tufte op haar elektrische motor door heel Nederland, om van elke provincie uit te zoeken welke streekgerechten en producten nou echt de moeite waard zijn. Van Arnhemse meisjes (koekjes) tot alikruiken en oesters uit Zeeland; ze staan er allemaal in. Oh jongens, Nederland heeft zó veel te bieden!

Nederland Kookboek, €30, o.a. bij Bol.com

Nederland Kookboek

 

Bier voor vrouwen

Nou ja, gebróuwen door vrouwen. Twee zussen, om precies te zijn. Gebrouwen door vrouwen is een merk om van te houden, maar vooral ook gewoon serieus lekkere biertjes. Van Albert Heijn tot speciaalzaken; de biertjes van de vrouwen zijn inmiddels overal wel te vinden. Doen het altijd goed als kado! PS – er is ook een boek over het succesverhaal van het merk.

 

Bananenbrood

Wist je dat er alleen al in de decembermaand voor 124 miljoen euro aan voeding wordt weggegooid? Dat vonden ze bij Sunt maar zonde. Daarom gebruiken ze voor hun glutenvrije bananenbrood alleen bananen die anders weggegooid zouden worden. Kortom: eet een bananenbrood, red een banaan!

Te koop bij Albert Heijn, €4,99

Sunt bananenbrood

 

Thee (zonder plastic aub.)

De beste cadeau’s zijn dingen die je dagelijks gebruikt, maar dan nét een beetje beter. Drink je net als ik liters thee per dag, dan is dat dus een perfect cadeau! De thee van TEAmwork Tea maakt ook de wereld nog eens een beetje beter: de vrouwen die de thee plukken in Sri Lanka krijgen een eerlijk salaris en de thee is 100% biologisch. Omdat je natuurlijk geen plastic theezakje in je kop met heet water wil zitten weken, zijn de piramidezakjes volledig plastic-vrij – in tegenstelling tot vrijwel alle andere theemerken. Wie wil er een kopje Unicorn Tea Green Jasmin proberen?

Te bestellen bij TEAmwork Tea, €4,95 – €7,95

TEAmwork tea

 

Schoenen

Als het budget het toelaat, dan maak je geen vrouw (of man?) blijer dan met schoenen. Een cadeaubon, welteverstaan, zodat de ontvanger ze zelf kan uitzoeken. Dat is cruciaal! Ik kreeg laatst een cadeaubon van Sacha, waarna ik deze heerlijke Pippi Langkous boots uitzocht. Neem vooral zelf een kijkje; er is keuze in het assortiment voor iedereen! Extra leuk: iedere keer dat de gelukkig zijn of haar nieuwe schoenen aantrekt, zal die even denken aan jou, de gulle gever. Leuk toch? 🙂

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties