logo
FOODSPIRATION

Claartje’s 10 Food Confessions

040515112506foodconfessionimage.jpg

Wat moet ik opbiechten wat gekke eetgewoontes betreft? Ik werd uitgedaagd door Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet, die opbiechtte dat ze altijd met haar gulp open eet. Dat kan ik overigens bevestigen. Als we samen in een restaurant zitten vindt ze altijd een momentje om stiekem even het knoopje van haar broek los te maken, vergezeld door een gelukmakende zucht. Tijd voor mij om ook met de billen bloot te gaan – hoewel ik mijn gulp liever even dicht houd, dank u vriendelijk. 

 

Tijd voor mijn food confessions! 

 

food confession, tag, #foodconfessions, opbiechten

 

 

10. Ik eet altijd mijn bord leeg. Ook al ontplof ik: Het. Moet. Leeg.

 

9. Alles wat er enigszins eetbaar uitziet, stop ik in mijn mond. Ook bevruchte eieren met kippenembryo’s, salades met kip en mieren, rat van de barbecue. Dat kan een goede eigenschap zijn (avontuur!) maar ik ben zelf altijd bang dat ik eruit zie als een kind van 3 dat in de zandbak z’n eigen zandtaartjes opeet.

 

8. Ik lik altijd alles af. Mijn bord, mijn vingers, mijn lepel, mijn mes. Oók als die daarna weer terug de pindakaaspot in moet. Sorry.

 

7. De 3-seconden-regel rek ik met gemak op tot de 3-minuten-regel. Ik eet zelfs boterhammen die met de besmeerde kant naar beneden op de grond zijn gevallen (en dat gebeurt me ongeveer elke week wel een keer). Leuk detail: ik stofzuig maximaal 2x per maand.

 

6. Ik hou van sporten. Maar ik hou eigenlijk nog veel meer van de maaltijd die ik ná het sporten eet. Tijdens het hardlopen fantaseer ik bijvoorbeeld met gemak de hele terugweg over de fantastische tosti die ik ga bouwen als beloning voor mijn workout. Eigenlijk sport ik dus om te eten. Omdat after-workout food gewoon het allerbeste smaakt.

 

5. Er is eigenlijk niets dat ik niet lust. Ik ben niet dol op gekookte witlof, maar onder een vrachtlading kaas en ham vind ik zelfs dat te pruimen.

 

4. Toen ik studeerde vond ik die potjes van Hak met worteltjes en doperwtjes te gek, liefst met een beetje appelmoes. Je hoeft eigenlijk amper te kauwen – voedsel voor bejaarden die geen zin hebben om hun kunstgebit in te doen. Volgens mij ben ik er inmiddels van genezen, hoewel ik er stiekem weer zin in krijg nu ik dit typ…

 

3. Pindakaas. Dat kan dus echt altijd, en het maakt alles lekkerder. Worteltjes gedipt in pindakaas? Yum. Pindakaas door de yoghurt geroerd? Heerlijk. Een taart- of broodbeslag met een lik pindakaas? Wordt het alleen maar lekkerder van. Ik doe zelfs pindakaas door saladedressings, onder het mom van een Oosters tintje: olijfolie, pepertje, pindakaas, drupje honing en een beetje azijn. Hmm!

 

2. Nutella. 

 

1. Pindakaas & Nutella. Samen. We zitten graag met z’n drieën op de bank, pindakaas, Nutella en ik. Dan pak ik een bakje amandelen, die ik om en om in de pindakaas en in de Nutella doop. Hemels.

 

 

Nu is het jullie beurt! Wat is jouw ultieme food confession?

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties