logo
020714114639ansimage.png

Toen ik twee weken geleden een weekje naar Curaçao ging, werd ik van alle kanten gewaarschuwd dat ze op Curaçao niet altijd het meest gezonde eten hebben. Ik weet niet waarom ik hiervoor gewaarschuwd werd, want hoewel ik van goed en lekker eten hou, sta ik er ook om bekend af en toe vreemd te gaan met McDonalds. Ik was dan ook erg benieuwd hoe ‘erg’ het echt zou zijn. Het viel uiteindelijk gelukkig hartstikke mee, maar je moet wel weten waar je gaat eten. De traditionele Curaçaose keuken is inderdaad niet de gezondste, weinig groenten, de vis wordt gefrituurd en met sauzen wordt niet zuinig gedaan. Maar in Curaçao spreken ze op de meeste plekken prima Nederlands en wanneer jij ze duidelijk vertelt dat jij jouw vis niet gefrituurd wilt dan gebeurt dat niet. 

 

Omdat ik op Curaçao over het algemeen héérlijk gegeten heb deel ik graag mijn favoriete adresjes. 

 

annemerel, curacao, de gouveneur

 

De Gouverneur
In een gerestaureerd monumentaal pand uit de 18e eeuw aan de Otrobanda vind je de Gouverneur. Je zit er heerlijk op het knusse terras op de binnenplaats of buiten, met zicht op de bekende handelskade. Je eet er bijvoorbeeld een trio van vis (die niet gefrituurd en overgoten met saus is), maar ook Keshi Yená, een traditioneel Curaçaos gerecht, gevulde kaas met kip en pruimen.
www.de-gouverneur.com

 

 

St tropez, curacao, sushi, annemerel

 

St. Tropez
Bij het hippe St. Tropez at ik op maandagavond en dat is zeker een avond die ik je kan aanraden om bij St. Tropez te eten, het is dan namelijk sushi night! Voor een Sushirol betaal je gemiddeld 15 Antilliaanse guldens, wat zich vertaalt in €6,25. In Nederland zou je voor de combinatie kwaliteit, locatie en ambiance minstens het dubbele betalen. De sushi was goed en de cocktails (die op maandag ook een speciale prijs kregen), smaakte ook prima.
www.sainttropezcuracao.com

 

 

Belle Terrace, curacao, annemerel

 

Belle Terrace (Avila Hotel)
Het Avila Hotel is één van de meest luxe hotels van het eiland. In dit hotel verblijft Prinses Beatrix wanneer ze een bezoek aan Curaçao brengt. Niet gek dat het bijbehorende restaurant van het hotel ook dik in orde is. Ik at hier een driegangenverrassingsmenu dat vooraf werd gegaan door een amuse van zeewier. Het voorgerecht bestond uit verschillende texturen van bieten met coquilles, het hoofdgerecht was mals kalfsvlees en het dessert een uit elkaar getrokken crème brûlée. De Nederlandse Chefkok Joram Timmerman weet precies wat hij doet. De gerechten klinken niet alleen indrukwekkend en zien er prachtig uit, ze zijn ook hoog op smaak.
http://www.avilahotel.com

 

 

zanzibar, curacao, annemerel, carpaccio

 

Zanzibar
Op het strand van Jan Thiel vind je de in Nederland zeer populaire strandtent Zanzibar, waar je overdag niet alleen heerlijk kunt genieten van een strandbedje en een drankje, maar waar je ook heerlijk kunt eten. Op de kaart staan veel ‘veilige’ gerechten zoals carpaccio, pizza en pasta.
www.janthiel.nl/

 

 

De Gouveneur, curacao

 

Serka Norman
Norman’s vind je bij de Caracasbaai, bij het Spaanse Water. Als je er met de auto langs rijdt valt het restaurant je waarschijnlijk niet op, maar schijnt bedriegt. Bij Norman wordt je 9 van de 10 keer ook daadwerkelijk geholpen door Norman himself en met een beetje geluk geeft hij je ook nog drie zoenen. Ik at hier frietjes met gefrituurde vis en een glas ijskoude cola. Niet erg culinair, niet erg verantwoord, maar wel heerlijk na twee uur lang watersporten op het Spaanse Water.

 

 

annemerel, curacao, brakkeput mei mei

 

Brakkeput Mei Mei
Ook in de buurt van het Spaanse Water ligt het landhuis Brakkeput Mei Mei. In het landhuis is op dit moment een grill restaurant gevestigd waar je een heerlijk gefileerd visje van de grill kunt eten. Van de grill dus, niet uit de frituurpan. Maar bij Brakkeput kom je niet alleen om lekker te eten, iedere avond valt er wel iets te beloven. Zo kun je op maandagavond na je diner een gratis salsales nemen en is er op vrijdag gezellige livemuziek.
http://www.brakkeputmeimei.com

 

Binnenkort een tripje naar Curaçao gepland? Ik zeg: eet smakelijk!

 

Liefs,
Annemerel

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties