logo
FOODSPIRATION

De ‘in-a-jar’ trend is geweldig!

140114094948foodness6couscous.jpg

Food is helemaal hip tegenwoordig en de foodtrends ontwikkelen zich daarom waar je bij staat. Gaat het niet over #superfood, biologisch voedsel of overnight oats (brrr), dan heb je het vast over iets in-a-jar. Of gewoon in het Nederlands: in een potje. Dingen in potjes stoppen is een trend en ik vind 'm leuk! Bijna dagelijks komt er in mijn Instagramfeed wel íets voorbij in een potje. Iets in een potje stoppen ziet er namelijk super leuk uit. Stel je je keukenplank voor met alleen maar potjes vol met pasta, koekjes of noten: LEUK!

 

Alles in potjes stoppen staat niet alleen leuk, het is ook nog eens heel handig. Zo kun je er dingen goed in bewaren, zonder dat ze verleppen (of dat de muizen er bij kunnen!), of kun je er gezonde tussendoortjes in meenemen, waar een gewoon bakje niet geschikt voor is. In deze blogpost wil ik je graag inspireren tot een paar leuke 'To go's’, uiteraard in een potje.

 

 

Neem jij wel eens soep ergens mee naar toe? Nee? Waarom niet? Omdat je bakje altijd gaat lekken omdat de deksel niet goed dicht wil? Stop je soep in een potje! Ziet er hartstikke leuk uit. Bovendien zijn er heel veel soepen die je gewoon koud kunt eten en dan nog heerlijk zijn. Zo maakte ik onlangs een koude courgettesoep met spinazie. Je maakt de soep gewoon zoals je normaal ook doet, maar stopt 'm nu in een potje om mee te nemen. Handig is het wel om er een lepel bij mee te nemen, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet per se. Je kunt namelijk ook prima drinken uit een potje. Naast soep is een potje natuurlijk ook heel geschikt voor een lekkere smoothie-to-go.

 

 

Zou je zelf niet zo snel soep meenemen? Dan heb ik ook een ander lekker tussendoortje voor je, óók gezond: snoepgroentes met dip to go! In mijn Instagramfeed kwam onlangs een foto voorbij van uitpaulineskeuken van groentes in een potje met yoghurtdip. Staat hartstikke leuk op tafel als je gezonde gasten over de vloer hebt. Maar natuurlijk kun je zo'n potje met snoepgroentes ook prima meenemen naar je werk of op school. Doe een beetje lekkere dip onderin het potje, ik koos voor humus die ik iets vloeibaarder maakte met olijfolie, snijd groentes in de lengte zodat ze precies mooi in je potje passen en neem het gewoon mee! De combinatie rode paprika, komkommer en wortel was trouwens echt heel goed met hummus. Mmmm! Een aanrader vind ik het wel om hierbij een vorkje mee te nemen. 

 

 

Mijn favoriete in-a-jar-gerechtje is kwark. Kwark met een paar lekkere ingrediënten erdoor, zoals hazelnoten en blauwe bessen, vind ik een ideaal tussendoortje op werk. En kwark uit een potje ziet er echt een stuk smakelijker uit, dan wanneer je het in een plastic bakje zou meenemen. Bovendien gaan bakjes bij mij altijd lekken en is een potje dus veel handiger. En zo hoef je ook niet alle ingrediënten steeds los mee te nemen. 

 

Het leuke van uit een potje eten is ook, dat je je receptje heel mooi kan opbouwen, zodat het er nog leuker uitziet. Dat deed ik bijvoorbeeld met mijn couscous-to-go. En toegegeven; couscous kun je prima gewoon in een bakje vervoeren, maar een potje is natuurlijk véél leuker. Ik begon bij deze couscous met een laagje veldsla, daarop wat couscous, toen tomaatjes, weer couscous, dan komkommer en daarop wat feta. Ziet er leuk uit en is een heel prima tussendoortje.

 

 

Creatief met potjes

Het is wel duidelijk dat ik dingen in potjes leuk vind. Maar weet je hoe je het nog leuker kunt maken? Snuffel in de supermarkt tussen de producten die je nodig hebt en kies het mooiste potje uit, zodat je die weer kunt hergebruiken. Was het etiket er af en je potje is ready to use. Ook leuk: koop een blik schoolbord-verf en verf de dekseltjes van je potjes zwart. Koop een schoolkrijtje erbij en schrijf zo iedere keer op de deksel wat er in je potje zit. Staat super leuk! Of koop een touw en knip labetjes en label je voedsel. Dat staat vooral leuk op die keukenplank vol potjes, die jij binnenkort in je keuken hebt.

 

Ik schreef in deze blogpost ongeveer twintig keer de woorden 'leuk' en 'potje'. Dat maakt wel duidelijk dat ik echt fan ben van deze trend. Wat vind jij er van en doe je er al aan mee? 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties