logo
FOODSPIRATION

De keuken van: Merel

301013215645merelblog1header.jpg

Hay, ik ben Merel. Ik ben diëtiste en heb mijn eigen bedrijf ‘From Food to Health’ waarin ik mensen begeleid met voedingsadvies. Ik ben werkzaam als diëtiste bij Model Workout en begeid hier modellen met hun voeding. Naast deze werkzaamheden ben ik momenteel bezig met de Post-HBO opleiding orthomoleculaire geneeskunde. 

Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten. 

 

De koelkast van Merel

 

Mijn koelkast

Foodness vroeg mij om mijzelf voor te stellen aan de hand van mijn koelkast. Goh ja, dat idee was helemaal wat voor mij, leuk! Maar nu denk ik… wat zal ik eens over mijn koelkast zeggen? Het bestaat voor de helft uit prachtige potjes met mooie plaatjes. Ik heb namelijk een zwak voor mooie potjes die ik vervolgens totaal niet gebruik. 

 

De onderste bakken zijn altijd gevuld met lekkere verse groenten die ik snel kan snoepen als ik hongerig thuis kom, zoals komkommer, tomaatjes, paprika,worteltjes, broccoli etc. en er staan schaaltjes met gewassen fruit in zoals bosbessen, frambozen en aardbeien.

 

Mijn koelkast-‘basics’ zijn: organic yoghurt, biologische eieren en kaas (hiermee kan ik altijd een maaltijdje in elkaar flansen aangezien ik ook altijd meel, bonen, brood en granen in huis heb). Dan heb ik nog mijn favoriete kastje (deze moest ik echt met jullie delen)… Hier zit al het lekkers in voor mijn ontbijtje in de morgen, namelijk gedroogde dadels, vijgen, pruimen, bittere chocolade, acai honing, rijststroop, zwarte- en witte sesamzaadjes, chiazaadjes, lijnzaad, noten, haver, muesli, quinoapops, bijenpollen en mijn twee grote favorieten: notenpasta en rauwe cacaopoeder.

 

Kastjes en potjes van Merel

 

Keukenhoekjes

Ik kon niet laten om mijn kastje en mijn keukenhoekjes ook maar even te fotograferen, ik ben namelijk stapel op m'n keukenhoekjes! Ik ben zo twee uur verder met het verhuizen van alle nootjes/zaadjes van het ene potje naar het andere potje en ze weer op een ander plaatsje te zetten. Ja, I KNOW wat een timewasting… Maar ik word er ontspannen van en het ziet er gezellig uit, toch? Hieronder zie je mijn theehoekje.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties